Brussels Airlines


14/05/2004 > SN Brussels Airlines heft brandstoftoeslag op tickets

SN Brussels airlines heft vanaf 18 mei 2004 een brandstoftoeslag op alle tickets. De toeslag is een gevolg van de gevoelige stijging van de kerosineprijzen.

"De voortdurende stijging van de kerosineprijzen noodzaken SN Brussels Airlines om een bescheiden brandstoftoeslag te vragen aan onze passagiers", zegt Executive Vice President Commercial Philip Saunders. "De brandstofprijzen op de oliemarkt hebben als gevolg van de spanningen in het Midden Oosten en de toenemende vraag het hoogste niveau in meer dan 10 jaar tijd bereikt." De prijs van een ton jet fuel op de markt steeg sinds januari 2004 met meer dan 30 procent.

De brandstoftoeslag wordt vanaf 18 mei geheven op alle tickets die voor het netwerk van SN Brussels Airlines kunnen gekocht worden. Er wordt geen brandstofvergoeding gevraagd aan passagiers die hun tickets voor 18 mei aankochten.

De toeslag bedraagt 4 euro per enkele reis in de Europese zone (`IATA Europa') en 10 euro per enkele lange afstandsvlucht tussen Europa en Afrika.

Voor cargotransport tussen Brussel en Afrika wordt vanaf 18 mei een toeslag van 0,2 euro per kilo aangerekend.

Met de bekendmaking van deze brandstoftoeslag volgt SN een steeds groter wordend aantal luchtvaartmaatschappijen en transportbedrijven dat een extra vergoeding aanrekent omwille van de voortdurend duurder wordende olieprijzen.

Executive Vice President Commercial Philip Saunders beklemtoont dat SN Brussels Airlines een marktleider is in het aanbieden van `value for money' in combinatie met een full service product. "Vorige week nog hebben we een voor de klant zeer aantrekkelijke promotie gelanceerd waardoor iedereen die op zaterdag reist nog meer value for money krijgt."

Omwille van de schommelingen van de olieprijzen zal SN Brussels Airlines deze toeslag voortdurend analyseren en aanpassen wanneer dit noodzakelijk is.

Over SN Brussels Airlines:

SN Brussels Airlines is de Belgische full-service luchtvaartmaatschappij met zetel in Brussel die voor haar klanten de poort opent naar Europa, Afrika en de Verenigde Staten. De maatschappij, die meer dan 1.850 medewerkers telt, staat borg voor meer dan 285 stipte vluchten per dag naar 53 Europese en 15 Afrikaanse steden, alsook voor 1 dagelijkse vlucht tussen Brussel en Chicago en 22 daarop aansluitende bestemmingen in de Verenigde Staten. Vanaf 16 mei 2004 wordt ook een lijnvlucht Brussel - New York aangeboden. De moderne vloot van SN Brussels Airlines bestaat uit 38 vliegtuigen met een business en economy class afdeling. SN Brussels Airlines heeft samenwerkingsakkoorden met gereputeerde partners. Sinds 14 december verbindt SN Brussels Airlines ook dagelijks de luchthaven van Zaventem en Parijs Noord met de hogesnelheidstrein Thalys.

Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Geert Sciot, Vice-President Communication

Cédric Leurquin, Manager External Communication

Tel.: +32 (0)2 723 84 00
Fax : +32 (0)2 723 84 09
GSM : +32 477 77 49 11 +32 475 42 55 07

Email: gsciot@brusselsairlines.com - cleurquin@brusselsairlines.com