Centrum voor Kennis Communicatie (BR>


E-HRM als instrument

Electronic human resource management' (e-HRM) gaat over technologische hulpmiddelen die gericht zijn op (zelf)bediening door management, medewerkers en geautoriseerde externen. Dat kan via allerlei moderne kanalen zoals internet of intranet. Het uiteindelijke doel blijft het faciliteren van de HRM doelen en -activiteiten in een juiste verhouding tussen de mens en de techniek! Een intranet voor HRM, een nieuw systeem voor competentiemanagement of verlofregistratie bijvoorbeeld blijven daarmee hulpmiddelen om uw HRM-beleid en
-activiteiten beter te kunnen uitvoeren.

E-HRM kost geld, maar er niet aan beginnen kost een fortuin. Moderne technologie kan onder meer helpen bij het vormgeven van strategisch HRM-beleid, reduceren van kosten, verhoging van productiviteit, een toenemende kwaliteit van uw personeelsbestand en meer zelfverantwoordelijkheid van managers en medewerkers in de uitvoering van HRM-taken. Ook uw organisatie mag deze meerwaarde niet missen.

Met een projectmatige aanpak bepaalt u zelf het succes Maar succes komt niet vanzelf, de ontwikkeling van e-HRM brengt met zich mee dat er veel wordt losgemaakt in de organisatie. Net als ieder nieuw proces of systeem kost het tijd om alle puzzelstukjes met elkaar te verbinden. Een integrale en planmatige aanpak is dan een absolute noodzaak. Toch blijkt in de praktijk nog maar al te vaak dat een dergelijke aanpak met van te voren doordachte succesfactoren en knelpunten ontbreekt. Hierdoor kan bijvoorbeeld het risico ontstaan van versnippering van initiatieven, weinig samenhang in gegevensstromen, een tegenvallend gebruik van e-HRM toepassingen en uiteindelijk te hoge kosten die niet opwegen tegen de investeringen.

U staat als P&O-er of lijnmanager vaak zelf aan het roer van e-HRM. Aan de hand van een projectmatige aanpak begeleiden wij u op weg naar een succesvolle ontwikkeling van e-HRM in uw organisatie!

Resultaatgerichte cursus
U denkt enthousiast na over de mogelijkheden van e-HRM en u wilt nu aan de slag! U wilt weten hoe u ondanks de drukte van alledag toch een realistisch en haalbaar werkplan maakt, hoe u anderen meekrijgt en hoe u een goede beheerorganisatie opzet. U wilt weten hoe valkuilen zijn te voorzien én te voorkomen. Dan zal deze cursus zeker interessant voor u zijn.

Met deze inspirerende en intensieve cursus neemt u een voorsprong en ontwikkelt u in twee dagen een concreet plan voor uw eigen organisatie! De docenten stimuleren u op een prikkelende en directe wijze om kritisch te kijken naar de manier waarop e-HRM wordt geïnitieerd en georganiseerd in uw organisatie. U kunt volop leren van anderen en u gaat naar huis met een verscherpte alertheid voor de valkuilen die u tegenkomt bij de ontwikkeling van e-HRM. U ontdekt de mogelijkheden, samenhang, concrete wegen en een aantal praktische tips om problemen aan te pakken. Een tijdens de cursus zelfgemaakt werkplan stelt u in staat om ook ná de cursus effectief aan de slag te gaan. U doet kennis op maar kunt deze ook toepassen. Oftewel: we steken in deze cursus de handen uit de mouwen.

Doel van de cursus
In algemene zin krijgt u kennis van methoden, -technieken en -middelen op het gebied van e-HRM.

Na afloop van dit onderdeel binnen de leergang bent u:
* bekend met begrippen en werkvelden van moderne technologie ter ondersteuning van het Human Resource Management (weten)
* vertrouwd met en heeft u inzicht in e-HRM theorieën en relevante factoren én de praktische toepassing daarvan (begrijpen)
* in staat om een eerste werkplan te maken waarmee u concreet aan de slag kunt gaan in uw eigen organisatie (toepassen)

Voor wie is de cursus bestemd?
Aangezien de cursus niet zozeer op de technische, maar met name op de inhoudelijke aspecten van e-HRM ingaat, is de cursus in eerste instantie bestemd voor projectleiders, personeelsmanagers, hoofden P&O die een intranet/e-HRM willen invoeren of hier al mee bezig zijn. Daarnaast is de cursus ook geschikt voor algemeen managers en IT-managers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp en de implementatie van e-HRM.

Cursus op maat
Wij bieden u een cursus op maat. Dit betekent dat de cursus zoveel mogelijk wordt afgestemd op uw eigen vragen en behoeften. Naast de onontbeerlijke theoretische kennis wordt de nadruk gelegd op het verkrijgen van inzicht en toepassing:

* u werkt (in subgroepen) aan een concept werkplan
* inbreng van uw eigen praktijksituatie als basis voor de cursus
* diverse oefeningen tussendoor

Datum en plaats
Dinsdag 18 en woensdag 19 mei 2004, Meeting Plaza Maarssen.

Kosten
De kosten voor deelname aan deze cursus bedragen E 1.195,- excl. BTW per persoon. Bij deze prijs zijn koffie/thee, lunch en uitgebreide cursusdocumentatie inbegrepen.