Gemeente Haarlem


08 april 2004
Stadsbibliotheek Haarlem

95/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Informatieavond voor ouders over dyslexie in Stadsbibliotheek Haarlem

Op dinsdag 18 mei 2004 organiseert het Makkelijk Lezen Plein in samenwerking met de Onderwijs Begeleidingsdienst Kennemerland (OBGK) in de Centrale Bibliotheek aan de Gasthuisstraat 32 een avond over dyslexie. De avond begint om 20.00 uur en kost E 3,-.

Ook dit schooljaar zijn er weer ouders die te horen krijgen, dat hun kind dyslectisch is. Op zo'n moment wil je graag alles te weten komen over dyslexie. Ook ouders van kinderen van wie al langer bekend is dat ze dyslexie hebben, lopen steeds tegen nieuwe vragen aan. Wat is dyslexie precies? Wat kan ik als ouder doen? Moet ik extra oefenen met mijn kind of juist niet? Waarom heeft mijn kind ook moeite met het leren van de tafels? Wat kan ik van de school verwachten? Zijn er hulpmiddelen waar mijn kind mee kan werken?
Op 18 mei houdt Beatrijs Brand, onderwijspsycholoog en als dyslexiespecialist werkzaam bij Drielanden (voorheen OBGK) in de Centrale Bibliotheek een lezing over dyslexie. Daarbij gaat zij in op de bovenstaande onderwerpen.
Kaarten voor deze avond zijn te krijgen bij de klantenservice van Bibliotheek Noord en van de Centrale Bibliotheek. Indien nog voorradig zijn er ook aan de zaal nog kaartjes te verkrijgen. In verband met de te verwachten grote belangstelling is het aan te raden van te voren een kaartje te kopen.
Inlichtingen kunnen verkregen worden via de consulent Makkelijk Lezen, Nanda Geuzebroek, e-mailadres: MACROBUTTON HtmlResAnchor n.geuzebroek@haarlem.nl of telefoon: 511 53 00