Ingezonden persbericht


Masterclass grid security in Amsterdam

Gridforum.nl/ISOC.nl masterclass
Masterclass Dane Skow
18 mei 2004, Amsterdam

Gridforum Nederland en Internet Society organiseren samen op dinsdag 18 mei 2004 een masterclass over Grid Security. De Amerikaan Dane Skow is een internationale autoriteit op dit gebied (hij is area director Security van het Global Grid Forum, en werkzaam aan het Fermilab). De masterclass kent veel ruimte voor improvisatie en vragen vanuit de deelnemers, en is interessant voor mensen met een meer dan gemiddelde interesse in site security en grid security.

Dane Skow zal in zijn masterclass een overzicht geven van de aandachtsgebieden op het gebied van security binnen GGF. Vervolgens gaat hij in op de vragen als: "Welke richting gaat security op in het tijdperk na Globus Toolkit 2" en "Wat is een Security architectuur?"? Vervolges gaat hij in op een aantal 'hot topics' op het gebied van beveiliging voor gedistribueerde omgevingen, zoals:


* Privacy versus 'federated identities'

* Gedistribueerde AAA

* Opvang van incidenten

* Gebruiksvriendelijkheid (mobiliteit, benodigde vaardigheden, doelbeschrijvingen, ...)

* operations load

Toegangsprijs voor de masterclass is EUR 100. Leden van ISOC.nl en Gridforum.nl kunnen gratis inschrijven! Wordt lid op http://isoc.nl of www.gridforum.nl!. Vooraf reserveren via de site is verplicht, er is slechts beperkt plaats.

De masterclass wordt gehouden op 18 mei 2004 van 14.00 uur tot 17.00 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur) in het gebouw van het CWI, Kruislaan 413, Amsterdam (Turingzaal, Z 011) in Amsterdam (routebeschrijving). De lezing wordt mede georganiseerd door de Advanced Internet Research-groep van de Universiteit van Amsterdam. Er is een beperkt aantal gratis plaatsen beschikbaar voor AIO's en studenten.

Meer info en inschrijven:


* http://isoc.nl/activ/2004-GGF-security.htm of
* http://gridforum.nl


---

Toegang voor vertegenwoordigers van de pers is kostenloos. Er is bovendien gelegenheid voor interviews met dhr. Skow. Neem hiervoor contact op met Michiel Leenaars, michiel@staff.isoc.nl of 06 27050947.
---