Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Dagprogramma Nationaal ICT Event 2004

Woerden/Utrecht, 10 mei 2004

Durf en rebellie voorwaarden voor innovatie

Return on Innovation centraal op Nationaal ICT Event 2004 Op dinsdag 18 mei vindt in Utrecht het Nationaal ICT Event 2004 plaats. Tijdens dit evenement wordt in een gratis dagprogramma door een keur van deskundigen gekeken hoe het met ICT en innovatie in Nederland is gesteld. In de afgelopen periode had innovatie in veel sectoren in Nederland geen prioriteit. In economisch opzicht betekent deze stilstand achteruitgang en de tijd om de bedrijfsvoering te vernieuwen en te optimaliseren gaat nu dan ook dringen. Juist nu de mondiale economie aantrekt, is het voor Nederlandse bedrijven belangrijk de boot niet te missen.
Veel organisaties zijn zich hiervan bewust en daarom staat innovatie hoog op hun agenda. Het Nationaal ICT Event presenteert die organisaties tijdens deze dag in een programma met tal van succesvolle ICT-toepassingen en business cases: waar raken ICT & business / ondernemen elkaar? Centrale thema's bij deze sessies zijn 'rebellie en durf': je moet durven investeren, je moet durven vooruitkijken. De gepresenteerde cases zijn dan ook voorbeelden van durf, vernieuwing, tegen de stroom in, hoe kan het wèl-mentaliteit. De cases die worden besproken geven antwoord op de vragen: waarom heb je het gedaan, hoe heb je het gedaan, wat ging goed, wat ging fout, zijn de doelstellingen behaald, wat is de ROI, met als conclusie: de Drie Gouden Tips. De keynote wordt verzorgd door Frans van den Bosch, Professor of Management Interfaces Between Organizations and Business Environment aan de Erasmus Universiteit, en Henk Volberda, Professor of Strategic Management and Business Policy aan deze universiteit en gezamenlijk auteur van Rethinking the Dutch Innovation Agenda. Daarna zullen zij tijdens een openingsdebat tezamen met Joop Sistermans, voorzitter Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid, Mark Frequin, Directeur Generaal Post en Telecommunicatie bij het Ministerie van Economische Zaken en Han Gerrits, Professor of technology en innovation aan de Vrije Universiteit Amsterdam, debatteren over de vraag: Waar staan we nu eigenlijk met innovatie en zijn we wel aan het innoveren? In het slotdebat aan het eind van de dag zullen Hans van Grieken, manager marketing, communicatie en pr bij Capgemini, Peter van Lonkhuyzen, journalist bij Management Team en Marco Giannotten, managing director Giarte Publishing, een analyse maken van de inhoud van de dag.
Best practices, presentaties en awards voor innovatief Nederland

Projectbureau: Synpact Project Management, Postbus 5597, 2000 GN Haarlem T +31 (0)23 534 41 45, F +31 (0)23 551 35 22, E info@ictevent.nl I www.ictevent.nl

E-business en ICT-awards
Op het Nationaal ICT Event worden de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland samengebracht. Tijdens deze dag vinden de openbare juryzittingen plaats waarbij de genomineerden hun genomineerde cases zullen presenteren voor de diverse jury's, die dezelfde dag de winnaars zullen bekendmaken. Het gaat hierbij om genomineerde cases voor de volgende awards:

1) De Broos van Erp prijs voor de meest veelbelovende start-up.
2) De ICT Award voor de organisatie in elk van de drie onderstaande categorieën, die ICT en e- business een prominente plaats in de bedrijfsstrategie heeft gegeven en die de invoering daarvan actief ondersteunt.
a) Grootbedrijf
b) MKB
c) Overheid / Non-profit

3) De ICT Personality Award voor de persoon die van bijzondere betekenis is geweest voor de ontwikkeling van de gehele ICT Sector.

4) De ICT Publieksprijs, gekozen uit alle ingeschreven kandidaten.
5) De My Office Award, voor de organisatie die ICT innovatief en succesvol heeft toegepast binnen de kantooromgeving.
Gedurende de gehele dag zullen er naast de presentaties op het Netwerkplein diverse activiteiten plaatsvinden, waarin de bezoekers van het dagprogramma actief kunnen participeren en elkaar en de sprekers en genomineerden kunnen ontmoeten.

Het Nationaal ICT Event heeft als doel het gebruik van ICT-toepassingen te stimuleren en een positieve bijdrage te leveren aan het klimaat rond ICT en e-business in Nederland. Het evenement verbindt daarbij tal van organisaties en personen, die actief betrokken zijn bij de ontwikkeling van ICT en ICT-toepassingen. Het Nationaal ICT Event 2004 is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza.

Best practices, presentaties en awards voor innovatief Nederland

Projectbureau: Synpact Project Management, Postbus 5597, 2000 GN Haarlem T +31 (0)23 534 41 45, F +31 (0)23 551 35 22, E info@ictevent.nl I www.ictevent.nl

Geïnteresseerden die zelf op 18 mei willen komen ervaren hoe het met ICT en innovatie in Nederland is gesteld, kunnen zich nog steeds voor dit dagprogramma inschrijven via www.ictevent.nl. Het evenement vindt plaats in Media Plaza, in de Jaarbeurs Utrecht.

Meer informatie over de genomineerden, het programma van het Nationaal ICT Event en de awards is te vinden op www.ictevent.nl.

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken, Nederland~ICT en Media Plaza en wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met de partners VNU Business Publications en VNU Exhibitions en wordt mogelijk gemaakt door Computer Associates, HP, LogicaCMG, Oracle en PinkRoccade.

Noot voor de redactie (