Gemeente Goes

Vergadering gemeenteraad op dinsdag 18 mei
Op dinsdag 18 mei vergadert de gemeenteraad van Goes in het stadhuis aan de Grote Markt. De vergadering begint om 20.30 uur. De gemeenteraad bespreekt de volgende onderwerpen.
De raad stelt aan het begin van de vergadering de agenda vast.
Aan het begin van de vergadering om 20.30 uur is er een vragenuur voor gemeenteraadsleden.
Na de opening van de vergadering kunnen aanwezige burgers gezamenlijk gedurende maximaal dertig minuten het woord voeren over geagendeerde onderwerpen. Degene die van het spreekrecht gebruik wil maken, dient dit tenminste 48 uur voor de aanvang van de vergadering te melden aan de griffier (tel. 249730) onder opgave van naam, adres en telefoonnummer en het onderwerp waarover hij het woord wil voeren. Elke spreker krijgt maximaal vijf minuten het woord.

Agendapunten:

* Kennisnemen van het Jaarverslag van de Welstandscommissie Goes 2003.


* Vaststellen van de Welstandsnota Goes.


* Vaststellen van de richtlijnen voor de milieu effect rapportage voor het verbeteren van de verbinding tussen het Sloegebied en rijksweg A58 c.s. en de antwoordnota op de inspraakreacties op de startnotitie.

* Wijzigen van de Legesverordening 2004.


* Beschikbaarstellen van een krediet voor de wijkvoorziening de Tweern in Goes-West.


* Vaststellen van de locatiekeuze voor de brede school in de Goese Polder.


* Instemmen met de notitie 'Waarden, normen en gedrag' van de Werkgroep WNG.


* Onderschrijven van de richtlijnen voor het opstellen van de begrotingen 2005 van de gemeenschappelijke regelingen, waaraan Zeeuwse gemeenten deelnemen.


* Voorstel over de verantwoording en verdeling van de restmiddelen ISV.


* Beschikbaarstellen van een krediet voor bodemsanering van de locaties Voorstad 1-5, Blanckstraat 1-11 en Jacob Valckestraat 17.


* Beschikbaarstellen van een krediet voor de vervolgaanpak van de oriënterende bodemonderzoeken van de provincie ten laste van het budget ISV-1-bodem.


* Beschikbaarstellen van een krediet voor een onderzoek naar de kosten van de aanleg van een ondergrondse spoorlijn in het centrum van Goes.

* Diverse begrotingswijzigingen.

* Instemmen met de aanbevelingen van de Rekenkamercommissie n.a.v. het onderzoeksrapport 'Inschakeling externe deskundigen'. stukken in de ruimte voor het publiek.