Gemeente Amsterdam

Filmvertoning 'Man Ray'
Dinsdag 18 mei 20.00 uur
11 mei 2004 - Foam_Fotografiemuseum
In het kader van de tentoonstelling Man Ray & Lee Miller zal Foam op 18 mei de documentaire 'Man Ray' tonen in aanwezigheid van de maker van deze film, Deidi von Schaewen.

Man Ray

Van 13 februari 2004 t/m 2 juni 2004 is de tentoonstelling 'Man Ray & Lee Miller' te zien in Foam. Foam presenteert met 'Man Ray & Lee Miller' het werk van twee iconen uit de fotografiegeschiedenis. Deze uitzonderlijke dubbel-tentoonstelling werpt een verhelderend licht op hun beider werk en op hun vaak complexe relatie. Naast bekend werk bevat de tentoonstelling veel beelden die nog nooit eerder in Nederland getoond zijn.

In 1984 maakte Deidi von Schaewen een documentaire over Man Ray in co-productie met Beaubourg in Parijs. In de documentaire vertelt Man Ray zelf over zijn leven en werk, afgewisseld door interviews met Juliette Man Ray, zijn laatste vrouw, Teeny Duchamps, vrouw van Marcel Duchamps, Meret Oppenheim en Phillippe Soupault. Deidi von Schaewen is fotograaf, ontwerper en filmmaker en zal aanwezig zijn bij de projectie voor een korte toelichting.

De film duurt 52 minuten. Voertaal is Engels.
Toegang: EUR 5,00 / Club_Foam leden: gratis
Reserveren: mailto:cees@foam.nl of 020 55 26 500. Kaarten moeten worden afgehaald vòòr 19.45 uur.

© Gemeente Amsterdam