Nederlandse Mededingingsautoriteit


VVEM presenteert Handboek Evenementen Maken

PERSBERICHT VAN DE EVENEMENTENMAKERS

Handboek Evenementen Maken

De VVEM (Vereniging Van EvenementenMakers) presenteert op 18 mei 2004 in Rotterdam het Handboek Evenementen Maken. Het Handboek geeft praktische handvatten aan iedereen die bij de voorbereiding en uitvoering van evenementen is betrokken. De doelgroep bestaat uit evenementenmakers in de breedste zin van het woord: organisatoren, locaties en toeleveranciers, maar ook overheden. Tevens zal het opleidingenveld dit boek gebruiken als naslagwerk voor het organiseren van evenementen.

Onderwerpen die naar voren komen in dit handboek hebben betrekking op:

- Organisatie en planning

- Vergunningverlening

- Technische productie

- Vervoer en verkeer

- Locatie

- Installaties op locatie

- Horeca op het evenement

- Entertainment

- Milieu en Natuur

- Publieksveiligheid

- Medewerkers

Dit handboek is tot stand gekomen door samenwerking van: De Vereniging van Gemeentelijke Kermis- en Evenementenambtenaren (VGKE), de Vereniging van Beveilingsorganisaties voor Evenementen (VBE), de Belangenvereniging Dance (BVD) en alle andere leden van de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM).

De Vereniging Van EvenementenMakers

Deze vereniging is eind 2000 opgericht als brancheorganisatie voor professionals in de publieksevenementenbranche. De VVEM vertegenwoordigt ongeveer 80 bedrijven uit verschillende hoeken van de evenementenbranche. Door zich te verenigen hebben zij hun krachten gebundeld om de branche naar een hoger niveau te tillen. Er worden samenwerkingsverbanden met andere brancheverenigingen aangegaan. Als serieuze gesprekspartner voor de overheid wordt gewerkt aan regelgeving binnen de evenementenbranche. Via vakgroepen worden bepaalde speerpunten zoals ARBO en Veiligheid uitgewerkt om zo tot branchebrede oplossingen te komen.

Het lidmaatschap is in principe mogelijk voor organisatoren, facilitaire leveranciers en locatieverstrekkers van publieksevenementen. Dit is mogelijk via een individueel lidmaatschap of als branchevereniging.

Indien u meer informatie wenst over de VVEM of lid wil worden, kunt u contact opnemen met het secretariaat van de vereniging via 0348-470711 of kijk op www.vvem.nl

12 mei 04 12:58