Zittingen Haagse Verpleegsterzaak / Lucia de B.
Bron: Gerechtshof 's-Gravenhage

Datum actualiteit: 14-05-2004

's-Gravenhage, 14 mei 2004 - Bij het gerechtshof 's-Gravenhage vinden in de zaak Lucia de B. de volgende zittingen plaats: 18 mei : requisitoir
25 mei : pleidooi

1 juni : nadere vragen op medisch en toxicologisch gebied aan getuigendeskundigen
4 juni : repliek, dupliek en laatste woord van de verdachte 18 juni : uitspraak
De zittingen beginnen om 09.30 uur in zaal G-1. Voor een goed verloop van de zaak volgt hier enige informatie voor de pers.

Pers: zaal G-1 en zaal A-5
Pers kan gebruik maken van de perstribune en een (beperkt) aantal plaatsen in zittingszaal G-1. Daarnaast kan de zitting via rechtstreekse videobeelden gevolgd worden in zaal A-5. Het is niet toegestaan om beeld- en/of geluidsapparatuur mee te nemen naar de zittingszaal en perstribune, wel naar zaal A-5. In deze zaal kunnen na afloop van de zitting eventuele interviews opgenomen worden. Het is niet toegestaan om tijdens de zittingen beeld- en/of geluidsopnamen te maken.

Geluid- en beeldopnamen: poolregeling
Tijdens de zittingen zullen de NOS en RTV-West met een camera aanwezig zijn en opnamen maken; andere audiovisuele opnamen zijn niet toegestaan. De NOS zal het beeldmateriaal ter beschikking stellen via een `poolregeling'. Voor afname van beeldmateriaal en technische details hieromtrent kunt u zich wenden tot de NOS, Karolien Hoevenaegel, tel. 035 - 6778052. Ten aanzien van het afgenomen beeldmateriaal geldt onverkort de Persrichtlijn voor de rechtspraak 2003, zoals gepubliceerd op . Bovendien geldt dat elk medium dat via de poolregeling gebruik maakt van het beeld- en geluidmateriaal van de NOS zich committeert aan het volgende: het afgenomen beeld- en geluidmateriaal mag slechts naar aanleiding van en in berichtgeving over de zaak Lucia de B. gebruikt worden.

Tekenaars
Het hof attendeert tekenaars op het volgende: de Persrichtlijn voor de rechtspraak 2003 meldt dat "tekeningen mogen worden gemaakt van rechter(s), griffier en de advocaat-generaal. Alle overige personen mogen alleen met hun toestemming worden getekend". De verdachte Lucia de B. heeft geen toestemming verleend om tijdens de zittingen tekeningen van haar te maken. Voor toestemming om anderen te tekenen dient de tekenaar zelf zorg te dragen.

Fotografen
Fotografen worden niet in het Paleis toegelaten. Er zal tijdens de zittingen geen mogelijkheid zijn om te fotograferen.

Meer informatie
Eventuele wijzigingen in de planning van de behandeling van deze zaak worden vermeld op . Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

mr. R.J.M.M. Regout
plaatsvervangend persvoorlichter gerechtshof 's-Gravenhage telefoonnummer: 070 - 381 3881
e-mail: rjmm.regout@sgrarr.drp.minjus.nl

of met

mw. mr. T.M.I. Oevering
communicatieadviseur / voorlichter gerechtshof 's-Gravenhage telefoonnummer: 070 - 381 1715
e-mail: i.oevering@sgrarr.drp.minjus.nl