TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 14-5-2004

Televisie
TROS MIDDAG MAGAZINE
Uitzending 18, 19 en 20 mei
Nederland 2 - 17.05 uur

BIJZONDERE UITZENDINGEN TROS MIDDAG MAGAZINE

Op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 mei komen de uitzendingen van TROS MIDDAG MAGAZINE vanaf het legendarische REM-eiland. De uitzendingen hebben twee thema's: De week van de Zee en TROS 40 jaar.

Op dinsdag 18 mei is Tom Blom te gast. Hij vertelt onder andere over de televisieprogramma's die hij voor de TROS heeft gemaakt zoals de 'Johnny Kraaykampshow', 'De eerste de beste' en 'Te Land ter Zee en in de Lucht'.

Hein van Nievelt, oud TROS-verslaggever, brengt op woensdag 19 mei een bezoek aan TROS MIDDAG MAGAZINE. Hij kijkt terug op 'Wrak van de weg', een vast programmaonderdeel van het consumentenprogramma Kieskeurig. De uitspraak 'Wat doen we ermee adjudant? Vernietigen!', klinkt bij velen nog bekend in de oren.

Op donderdag 20 mei maken Rob de Nijs en Belinda Meuldijk hun opwachting. Belinda heeft de tekst geschreven van het lied De Zee dat Rob in TROS MIDDAG MAGAZINE ten gehore brengt. Tevens geeft hij het startsein voor De Week van de Zee. Vanaf het REM-eiland stuurt hij tientallen boten op weg naar Noordwijk.

Meesterkok Ad Janssen maakt in de uitzendingen bijzondere visgerechten en verder wordt er aandacht besteed aan onderwerpen als milieu, scheepvaart en schatten van de zee.