HOGESCHOOL INHOLLAND

Persbericht

17 mei 2004

Rotterdamse studenten krijgen college op de Erasmusbrug

Rotterdam - Studenten van de opleiding Communicatie van Hogeschool INHOLLAND Rotterdam krijgen een college op de Erasmusbrug. Op de brug wordt dinsdag 18 mei een lokaal ingericht met tafels en stoelen. In dit openlucht lokaal vindt een openbaar toegankelijk college plaats. In het 360 graden 'college' worden de mogelijkheden van een belevenis(experience) in het onderwijs en de marketing onderzocht. Doel van het college is om studenten het onderwijs te laten ervaren. Beleveniscommunicatie is redelijk onbekend in het onderwijs vandaar dat initiatiefnemer en docent Hans Bossmann de proef op de som neemt met een educatieve experience.

Het college is onderdeel van de cursus 'Geef je strategie vorm', waarin derdejaars studenten een reclamecampagne ontwikkelen voor een gegeven product. Dit maakt deel uit van het reguliere onderwijsprogramma. Onderdeel van de campagne is het organiseren van een versterkende gebeurtenis, actie of event. Naast de studenten zijn alle andere aanwezigen niet alleen getuigen, maar tevens deelnemers, want ook zij zijn onderdeel van de belevenis. Als docent / beeldend kunstenaar is Hans Bossmann continu op zoek naar vernieuwing en betekenisgeving. Daarnaast hebben Tom Peeters, strateeg en Alain Dujardin , copywriter meegewerkt aan het concept.

///einde persbericht///

Noot voor de pers:
De pers is van harte uitgenodigd het college op de Erasmusbrug bij te wonen. Het college vindt plaats op dinsdag 18 mei van 13.00 - 15.00 uur op de voetgangersstrook aan de rechterkant van de brug richting Centrum. Voor meer informatie kunt u bellen met: Donatello Piras, persvoorlichter Hogeschool INHOLLAND Rotterdam. Tel. 010 439 9941 of
06 54980998.

17 mei 04 10:18