Gemeente Capelle a/d IJssel

Wie verdient de Capelse Veiligheidsprijs?

Wie verdient de Capelse Veiligheidsprijs? Uw buurman, school, bedrijf, uzelf? Dat wordt bekend in november 2004, bij de eerste uitreiking van deze prijs. Vanaf 18 mei kunnen alle Capellenaren, Capelse instellingen en Capelse bedrijven die zich hebben ingezet voor de veiligheid in Capelle worden aangemeld.

De veiligheidsprijs kan worden gewonnen door individuele bewoners, een straat/wijk, bedrijven, instellingen en
vrijwilligersorganisaties die op positieve wijze een bijdrage hebben geleverd aan het bevorderen van de veiligheid in (een deel van) Capelle aan den IJssel. Een deskundige jury beoordeelt de inzendingen. In aanmerking komen reeds bestaande activiteiten die bijdragen aan een veiliger leefomgeving, maar ook acties die veiligheid en het belang ervan op een positieve manier onder de aandacht brengen.

Wanneer komt een initiatief of activiteit in aanmerking voor de veiligheidsprijs?
Alle initiatieven die bijdragen aan een veiliger leefomgeving, of veiligheid en het belang ervan op een positieve manier onder de aandacht brengen, komen in aanmerking voor de prijs. De inzendingen worden beoordeeld door een jury, die op een aantal criteria let:

- De initiatieven worden ontplooid in Capelle aan den IJssel
- De initiatieven zijn minimaal één keer uitgevoerd of gerealiseerd


- Het initiatief draagt bij aan een verhoging van de (gevoelens van) veiligheid

- Het initiatief is ook in andere wijken of door andere partijen toepasbaar

- De initiatiefnemers zijn niet vanuit hun functie verantwoordelijk voor handhaving of verbetering van de veiligheid. Er kan wel worden samengewerkt met instanties of personen die hier verantwoordelijk voor zijn.

- De resultaten zijn duidelijk zichtbaar

Hoe kan ik mijzelf of iemand anders aanmelden voor de Veiligheidsprijs?
Vanaf 18 mei tot 31 oktober 2004 kunnen aanmeldingen worden ingezonden voor de Capelse Veiligheidsprijs 2004. De prijs bedraagt 500 euro. Dit bedrag is door de winnaar vrij te besteden. U kunt het aanmeldingsformulier downloaden door hier te klikken op Veiligheidsprijs.

Meer informatie
Ook kunt u telefonisch of per e-mail informatie opvragen bij mevrouw Seelaar, telefoon 010-2848 486, e-mail: e.j.seelaar@capelleaandenijssel.nl.

Een veilige leefomgeving is noodzakelijk om je thuis te kunnen voelen in een gemeente. Veiligheid heeft daarom volop de aandacht van de gemeente Capelle aan den IJssel. Voor een veilige, sociale leefomgeving zijn echter niet alleen de gemeente en de politie belangrijk; ook de inwoners zelf spelen een belangrijke rol. Samen werken we aan veiligheid. Met de veiligheidsprijs wil de gemeente haar waardering tonen aan personen die zich hebben ingezet of in willen zetten voor (het vergroten van) de veiligheid in Capelle aan den IJssel.