Gemeente Almere

Lijsttrekker GroenLinks van het Europees Parlement bezoekt Almere

Op 18 mei komt de lijsttrekker GroenLinks van het Europees Parlement Kathalijne Buitenweg een werkbezoek brengen aan Almere. Aan de vooravond van de beslissing over een prestigieuze EU energiesubsidie voor Almere wil de europarlementariër geïnformeerd worden over het innovatieve Klimaatbeleid van Almere.

De gemeente Almere is met Nuon overeen gekomen in de Noorderplassen-West een collectief zonnecollectorensysteem, het Zoneiland, te bouwen als onderdeel van de stadsverwarming. Het Zoneiland kan gezien worden als een grote zonneboiler. Daarnaast wil Almere ook in Almere Poort energiezuinige, duurzame en comfortabele woningen bouwen. Er wordt gedacht aan een 500-tal Zonnewoningen in Columbuskwartier in het noordwesten van Poort. Beide projecten zijn door Almere ingebracht in de subsidie-aanvraag.

Samen met drie andere Europese New Towns, Milton Keynes (Engeland), Viladecans (Spanje) en Ajaccio (Frankrijk) maakt Almere grote kans om deze prestigieuze energiesubsidie te ontvangen van de Europese Unie. De subsidie wordt gezien als een steun in de rug en een blijk van waardering voor de innovatieve wijze waarop Almere met klimaatbeleid omgaat.

Wethouder milieu Heleen Visser zal bij het werkbezoek aanwezig zijn.