Stad Utrecht, 09.40 uur

Utrecht 18-05-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Ramkraak

UTRECHT Op een industrieterrein in de wijk Overvecht vond maandagavond een ramkraak plaats.

Agenten werden tijdens de surveillance omstreeks 22.30 uur aangesproken door een man die zojuist had gezien dat onbekenden de pui van een bedrijf met een auto waren ingereden. De agenten gingen poolshoogte nemen en zagen bij een bedrijf aan de Nevadadreef een voertuig half tegen de pui staan.

Onbekenden hadden met een gestolen auto de pui van het bedrijf geramd en een aantal banden en velgen meegenomen. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze ramkraak. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht noord, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagmiddag vond op de kruising Zamenhofdreef met de Theemsdreef een aanrijding plaats, waarbij twee personen gewond raakte.

Een 37-jarige vrouw uit Maarssen reed met haar auto over de Brailledreef in de richting van de Einsteindreef. Ter hoogte van de kruising Zamenhofdreef werd de vrouw aangereden door een stadsbus bestuurd door een 42-jarige chauffeur uit IJsselstein. De auto van de vrouw botste tegen een boom en de soeprand van de middenberm.

Door de aanrijding raakte de vrouw gewond en werd met vermoedelijk een armbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. Ook werd een 10-jarig meisje voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Zij zat in het voertuig van de vrouw.

De regionale verkeersdienst onderzoekt wat de oorzaak van de aanrijding is.

Scooterbestuurder en passagier na achtervolging aangehouden

UTRECHT De politie heeft maandagavond na een achtervolging - twee mannen op een scooter aangehouden.

Omstreeks 19.30 uur zagen agenten op het Stationsplein drie persoenen op een scooter rijden. Op het moment dat de agenten de personen op de scooter wilden controleren, sprong één opzittende van de scooter af en rende weg. De bestuurder reed samen met zijn passagier met hoge snelheid weg. De politie zette de achtervolging in.

Ter hoogte van de Mineurslaan kon de scooter deels worden klemgereden en sprong de 18-jarige passagier uit Houten van de scooter. De man kon direct worden aangehouden. De bestuurder zette zijn vlucht voort en reed met hoge snelheid in de richting van de Croeselaan. Hier werd hij door een andere eenheid van de politie aangehouden. Op het bureau bleek dat de scooter niet verzekerd was te veel vermogen had en de bestuurder ook nog eens onder invloed was.