Amsterdam RAI

ISSA/INTERCLEAN 2004
14 mei 2004

20e ISSA/INTERCLEAN AMSTERDAM TREKT RECORDAANTAL BEZOEKERS

Bezoekers uit 121 landen, deelnemers uit 32 landen

ISSA/INTERCLEAN 2004 heeft opnieuw bewezen dé internationale ontmoetingsplaats voor de wereldwijde schoonmaakbranche te zijn. De 510 deelnemende bedrijven op het gebied van schoonmaakonderhoud en gebouwenbeheer ontvingen van 11 tot en met 14 mei jl. in Amsterdam RAI een recordaantal van 27.460 bezoekers (26.456 in 2002). De tentoonstelling trekt schoonmaakprofessionals vanuit de hele wereld: bijna 60% van alle bezoekers is afkomstig uit het buitenland, uit maar liefst 121 verschillende landen. Het internationale karakter wordt ook onderstreept door de herkomst van de exposanten, die 32 verschillende nationaliteiten vertegenwoordigen. Zij deden opvallend veel zaken op de beursvloer, waar vier dagen lang een positieve stemming heerste.

Tevreden deelnemers
Jos van den Berg van Amsterdam RAI bevestigt de enthousiaste geluiden. Er was een sterk deelnemersveld; daarnaast zijn de seminars een waardevolle aanvulling voor de vakbezoeker. Onder de exposanten heerste alom tevredenheid over de resultaten van de beurs, omdat ze goede zaken hebben gedaan, veel beslissers en adviseurs op hun stand troffen en veel verkoopcontracten sloten. Mark Armitage van de ISSA over de seminars: De onderwerpen waren actueel en sloegen aan, want de drie seminars waren zo goed als vol. Een hele waardevolle aanvulling op het totaalaanbod op de beursvloer. Wat het Pavilion of the Americas betreft: de 47 deelnemende bedrijven zijn unaniem positief. Ze willen de volgende keer weer van de partij zijn, zo melden ze nu al. Communication manager Teun Veerman van JohnsonDiversey onderstreept de positieve reacties: Wij presenteren hier het totaalconcept voor hygiëne; meer dan 30 medewerkers op onze stand zijn vier dagen lang druk bezig. Op ISSA/INTERCLEAN zijn we gastheer voor onze bestaande relaties en klanten. Maar minstens zo belangrijk is de presentatie van onze noviteiten, waarin ook veel nieuwe contacten zeer geïnteresseerd zijn. Die komen met een hele gerichte interesse op onze stand af, dit is een fantastisch platform om nieuws bij een zeer internationaal publiek onder de aandacht te brengen. Managing director Neale Pybus van het Engelse Brightwell looft de kwaliteit van de bezoekers. Wij staan hier al vanaf de beginjaren van Interclean, maar het bijzondere is dat we elke editie opnieuw het idee hebben nieuwe klanten te ontmoeten. Het is knap dat je als vakevenement er telkens in slaagt de kwaliteit van je bezoek nog verder te verbeteren, met nog meer beslissers. Dit is wereldwijd de beste show.
Export manager Paolo Scapinello is met het Italiaanse Filmop al vijf edities present. Het was deze week van het eerste tot het laatste moment druk, druk, druk. Maar belangrijker dan het aantal, is de kwaliteit van het bezoek. En dat is prima, wij hebben zeer goede zaken gedaan. Voor ons is de 20e ISSA/INTERCLEAN meer dan 100% geslaagd. Dat geldt ook voor Inpacs, het Duitse bedrijf dat dit jaar is gestart en dus voor het eerst op ISSA/INTERCLEAN staat vanwege de naamsbekendheid en de presentatie van het totaalconcept op het gebied van reiniging, hygiëne en veiligheid. Ons afzetgebied is heel Europa. Het goede van dit evenement is dat we hier onze hele doelgroep, die heel divers is, treffen. Werkelijk vanuit alle hoeken van Europa, inclusief Oost Europa, aldus de enthousiaste marketing manager Karin Schubert-Knorr.

International Interclean Innovation Award
De International Interclean Innovation Award 2004, de prestigieuze prijs voor het meest innovatieve product dat op de beurs gepresenteerd wordt, is toegekend aan de Cleaning Trolley System Equipe van de Duitse firma Vermop. De jury: An interesting new approach to trolley systems. The Equipe can be fitted with an electric motor, enabling the operator to ride on the trolley. This is useful in large areas. This modular, sealed system is an important development in meeting modern cleaning requirements. De Award werd voor de vijfde keer toegekend, door een vakjury die voor het eerst ook uit internationale professionals bestaat. Naast de Nederlandse juryleden Dick van Zomeren (Service Management), Ton van Leeuwen (VLS) en Ton van der Riet (NVZ-NIFIM) bestond de jury dit jaar uit Michelle Marshall (Engeland) en Reinhard Knittler (Duitsland).
De vakjury koos de winnaar uit 54 inzendingen, waarvan er vijf een nominatie ontvingen. Zij selecteerde naast de winnaar de floor cleaner Hydraulicus van het Italiaanse Klindex, de Novosweep Quick van Novosan uit Nederland, de Dispenser Range with safe touch system van het Nederlandse Van Houtum Papier en de urban sweeper 360 Electrica van Isal uit Italië.

ISSA/INTERCLEAN wereldwijd
De volgende ISSA/INTERCLEAN Amsterdam wordt van 9 tot en met 12 mei 2006 gehouden in Amsterdam RAI. ISSA/INTERCLEAN is wereldwijd uitgegroeid tot een merknaam die garant staat voor evenementen die toonaangevend zijn op schoonmaakgebied. In nauw overleg met de ISSA, de International Sanitary Supply Association, worden gelijksoortige evenementen georganiseerd in talrijke andere landen. Zo is het eerstvolgende evenement ISSA/INTERCLEAN® USA 2004 in New Orleans in Louisiana, van 16 tot en met 19 november 2004. Daarna is ISSA/INTERCLEAN Central & Eastern Europe 2005 in Poznan in Polen, van 21 tot en met 23 juni 2005.
Wilt u meer informatie over deze tentoonstellingen dan kunt u contact opnemen met het ISSA/INTERCLEAN-team van Amsterdam RAI, telefoon +31 20 5491212, e-mail: interclean@rai.nl. Of kijk op de internet portal www.intercleantrade.com.

Amsterdam, 14 mei 2004


---
Noot voor de redactie /