Politie Limburg-Zuid

Overlast en tumult tijdens Vijverparkfestival

Brunssum 18-05-2004 - Vrijdagavond 14 mei 2004 belden tientallen mensen naar de politie in Brunssum in verband met de overlast die men ondervond van de bonkende muziek vanuit het vijverpark in het centrum.

Ongeveer 600 jongeren bleken daar het Vijverparkfestival bij te wonen en genoten van de door een DJ gedraaide trancemuziek. Toen de politie omstreeks 23.00 uur naar het park uitrukte omdat daar iemand gezien was met een vuurwapen, ontstond het nodige tumult. Op het moment dat een 20-jarige man uit Schinveld aangehouden werd ter zake het vernielen van een politieauto (trappen en slaan), pleegde deze het nodige verzet.

Een groep van ongeveer 100 man, waarvan het merendeel flink onder invloed van alcohol, wilde zich met de zaak bemoeien. Daardoor ontstond zon grimmige sfeer dat assistentie van andere patrouilles en de Koninklijke Marechaussee ingeroepen werd. In het tumult wist een 14-jarige jongen uit Brunssum nog tegen een politieauto te schoppen. Ook hij werd aangehouden.

Dankzij de flinke politiemacht en de aanwezigheid van drie diensthonden kreeg men de zaak weer onder controle. Tijdens het onderzoek werd een, na pas later bleek, imitatiepistool in de struiken aangetroffen. Rond middernacht was het festival afgelopen en keerde de rust weer.