Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

tijdens Hemelvaart

17-05-04: 1,1 Miljoen Nederlanders op vakantie tijdens Hemelvaart

650.000 NEDERLANDERS OP VAKANTIE IN EIGEN LAND

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) verwacht dat er de komende dagen in totaal zo'n 1,1 miljoen Nederlanders op vakantie gaan. Immers met Hemelvaartsdag in het vooruitzicht, zullen velen er een lang weekend van maken en er deze dagen op uit trekken. Dit betekent dat er zo'n 650.000 Nederlanders lekker weg in eigen land gaan en 450.000 in het buitenland.

Voor de binnenlandse bestemmingen zal dit jaar het kamperen weer in trek zijn: de meeste vakantiegangers zullen in een (sta-)caravan verblijven en ook zal de tent vaak worden gebruikt. Bovendien is de bungalow een favoriete verblijfsaccommodatie.

AUTO POPULAIRSTE VERVOERMIDDEL
Het belangrijkste vervoermiddel is voor zowel de vakantie in het binnenland als het buitenland de auto. Voor 90 procent van de binnenlandse vakanties maakt men gebruik van de auto.

VELE ACTIVITEITEN IN EIGEN LAND
Naast het fietsen, wandelen, bezoek aan het strand zullen attracties en diverse evenementen ook zeker bezoekers trekken. Zo staat Breda in de komende dagen in het teken van een groots jazzfestival, is er in Eindhoven het iconcours Hippique, staat het Scheveningse strand vol zandsculpturen, houdt Drenthe zijn wandelvierdaagse en probeert Natuurmonumenten de hele oude traditie van Hemelvaart - het Dauwtrappen - weer nieuw leven in te blazen. Meer tips en ideeën voor daguitjes staan op www.lekkerweg.nl.


* Door een gewijzigde meetmethode is een vergelijking met voorgaande jaren niet mogelijk.