Politie Amsterdam-Amstelland

Dode bij bedrijfsongeval

18-5-2004. Maandagmorgen even voor negen uur kwam een 41-jarige man uit Kampen tijdens werkzaamheden op een bouwterrein aan de Ookmeerweg om het leven. Het slachtoffer werd door een deel van een hei-installatie aan het hoofd geraakt en overleed ter plaatse. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in.

---

Preventief fouilleeractie Stationseiland

Vrijdagavond en -nacht heeft er op het Stationseiland een grote preventief fouilleeractie plaatsgevonden. In totaal werden 1645 personen gefouilleerd, 432 stuks bagage gecontroleerd en 133 voertuigen aan een onderzoek onderworpen. Er werden 12 steekwapens, een startpistool, een busje peperspray en een boksbeugel in beslag genomen. Drie personen werden gearresteerd.

---

Handel in drugs aangepakt
18-5-2004. De recherche van het negende district heeft met de aanhouding van twee broers een behoorlijke slag toegebracht aan de handel in verdovende middelen op diverse plaatsen langs de provinciale weg N201.

De broers, 23 en 26 jaar oud, zorgde ervoor dat diverse plaatsen langs de N201 van drugs werden voorzien. Na onderzoek werd huiszoeking gedaan in een woning die was gehuurd door het tweetal. Het pand bleek een opslagplaats voor de verboden waar. In het pand werden naast harddrugs ook een hoeveelheid wiet en een som geld in beslag genomen.

De twee verdachten werden bij de doorzochte woning gearresteerd. In de woning van één van de broers werd ook nog een hoeveelheid handelsgeld aangetroffen.
Vrachtwagenchauffeur vermist
18-5-2004. Sinds maandag 10 mei wordt de 45-jarige vrachtwagenchauffeur Ton van der Tang uit Aalsmeer vermist. Hij verdween nadat hij vanuit Frankrijk met een lading elektronica naar Nederland reed. De eindbestemming was een locatie in Utrecht, daar zou hij zijn lading lossen. Van der Tang (zie onderstaande foto) is daar echter nooit aangekomen.