Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Assen 18-05-2004

Eenzijdig ongeval door onwelwording bestuurder
HOOGHALEN Een 23-jarige automobilist uit Klazienaveen is gisteravond, rijdende in zijn auto, onwel geworden. De man reed op dat moment over de westbaan van de A28 waarna hij een sloot in reed. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het WZA.

Aanrijding met letsel tussen autos en motorrijder

HOOGEVEEN Vanmorgen ontstond er een aanrijding op de N48 (Hoogeveen Ommen) waarbij twee autos en een motor betrokken raakten. Een motorrijder die in de richting van Hoogeveen reed kwam na het inhalen van een aantal autos tijdens het invoegen, omdat er verkeer uit tegengestelde richting naderde, ten val. Een uit tegengestelde richting komende automobilist raakte de over het wegdek schuivende motor en tijdens het ontwijken hiervan botste hij met zijn auto op een uit tegengestelde richting komende auto. De man raakte zwaar gewond en werd met een traumaheli naar het AZG overgebracht. Zowel de motorbestuurder als de bestuurder van de eveneens bij het ongeval betrokken tweede auto raakten licht gewond. De
gegevens van de bestuurders zijn nog niet bekend.

Camperbestuurder onder invloed

HOOGERSMILDE Vanmorgen werd een 37-jarige camperbestuurder uit Bellingwolde bekeurd voor het rijden onder invloed. De man reed over de Rijksweg toen hij door de politie gecontroleerd werd. Hij blies 865 ug/l. Tevens werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Autoinbrekers met behulp van getuigen door politie aangehouden ASSEN Gisteravond heeft de politie op de parkeerplaats van het WZA twee autokrakers aangehouden. Getuigen hadden kort daarvoor gezien dat deze uit Assen afkomstige mannen bezig waren een geparkeerde auto aan het Stadsbroek te strippen. De twee mannen kozen in hun auto het hazenpad waarbij ze gevolgd werden door de getuigen die kontakt onderhielden met de politie. Deze kon hierdoor de verdachten aanhouden. In de auto van de verdachten lagen al diverse onderdelen van de gestripte auto. Beide heren zijn ingesloten.

Woninginbraken
ASSEN In twee naast elkaar gelegen flatwoningen aan de Echtenstraat werd gisteren ingebroken. Van beide woningen werd het slot van de toegangsdeur vernield waarna men deze kon openen. De buit bestond uit sieraden.

Winkeldiefstallen
RODEN Bij een supermarkt aan het Julianaplein werd gistermiddag een 19-jarige inwoonster van Winschoten aangehouden terzake winkeldiefstal. Ook een 18-jarige vriendin die bij haar op vakantie was werd door de politie aangehouden. Beide dames namen 3 digitale fotocameras weg met een totale waarde van 119,97 euro.

EMMEN Gistermiddag werd een 39-jarige vrouw uit Ter Apel aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw nam bij een supermarkt aan het Mondriaanplein scheermesjes ter waarde van 10,49 euro weg zonder te betalen. Na onderzoek bleek de vrouw tevens in het bezit te zijn van een mobiele telefoon die afkomstig was van een winkelinbraak in Groningen. De vrouw kreeg na onderzoek een dagvaarding en werd overgedragen aan de collegas van Groningen die onderzoek naar de gestolen telefoon zullen doen.

Uitslaande brand in kippenschuur
TWEEDE VALTHERMOND Vannacht ging een kippenschuur aan de 2e Valthermond in vlammen op. De eigenaar van de daar naast gelegen woning werd gewekt door het brandalarm. De schuur was geheel leeg en gereed gemaakt voor ontvangst van de nieuwe kuiken die vandaag zouden komen. De brand zorgde voor een enorme rookoverlast. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Politie bekeurd drankenbroeders
ASSEN Gistermiddag werd een 59-jarige Assenaar bekeurd voor het nuttigen van alcohol op de openbare weg. De man werd aangetroffen in winkelcentrum aan de Scharmberg terwijl hij daar bezig was flesjes bier leeg te drinken. De bon kost hem 45 euro.

ASSEN Gisteravond werd een 55-jarige Assenaar aangehouden terzake openbare dronkenschap. De man werd zwaar beschonken,liggend op het trottoir aan de Noordersingel, aangetroffen. Ook deze man werd bekeurd.

Ron Reinds verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot woensdagmiddag 16.30 uur as. Tel. 06-52528707. info@politie-drenthe.nl