Eemland noord, 10.15 uur

Utrecht 18-05-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Onder invloed

SOEST / BAARN In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 mei werden twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.10 uur controleerden politiemensen op de Streenhoffstraat in Soest een 49-jarige automobilist uit Amersfoort. Het lukte de man niet op straat een goede blaastest af te leggen, maar omdat hij naar alcohol rook, werd hij voor verder onderzoek aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 385 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Rond 01.15 uur controleerden politiemensen op de Amsterdamsestraatweg in Baarn een 35-jarige automobiliste uit Eemnes. Zij had hoogst waarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies zij 260 ug/l. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt en zij kreeg een rijverbod van één uur.

Oude liefde roest niet

BAARN Op maandag 17 mei konden buren meegenieten van de ruzie van een bejaard stel.

Rond 23.20 uur kreeg de politie de melding dat een man van 96 jaar hooglopende ruzie had met zijn 85-jarige echtgenoot. Zij deden dit zo luidruchtig, dat de gehele flat kon meegenieten. Politiemensen gingen ter plaatse, maar toen bleek dat het echtpaar in een auto was weggereden. De politiemensen zagen kort daarna de auto rijden. De 85-jarige bestuurster schrok kennelijk van de politiewagen, reed via het plantsoen om de politiewagen heen en reed door. De politiemensen gaven de 85-jarige bestuurster een stopteken. Zij reed aanvankelijk door, maar stopte even later toch, deed haar mistlicht aan, haar gehele verlichting uit en weer aan en reed door. Zij stopte vervolgens weer en het echtpaar stapte uit de auto.

Het echtpaar verklaarde ruzie met elkaar te hebben, maar het werd niet precies duidelijk waar zij nu ruzie over hadden. In het bijzijn van de politiemensen legden het stel de ruzie bij en bezegelden dat met een kus. Gezien de rijstijl van de 85-jarige vrouw, zal de politie het CBR verzoeken van de vrouw een rijtest af te nemen om te kijken of zij nog wel over de vereiste rijkwaliteiten beschikt.