Rijn&Venen, 10.00 uur

Utrecht 18-05-2004 - Nieuwsberichten Rijn & Venen

Vissen

MIJDRECHT- Op maandagmiddag werd een gestolen scooter aangetroffen in het water. Omstreeks 17.15 uur kregen agenten de melding dat een stel jongens met een magneet aan het vissen waren aan de Kerspelstraat. Agenten gingen ter plaatse en troffen de jongens niet meer aan. Wel werd een scooter in het water aan. Onderzoek wees uit dat deze scooter diezelfde nacht was gestolen. De bromfiets werd nu door een takelbedrijf uit het water gevist en naar het bureau gebracht.

Vernieler aangehouden

MAARSSEN- Op maandagavond werd een vermoedelijke vernieler aangehouden. Omstreeks 19.45 uur zagen getuigen dat twee jongens op een scooter twee ruiten van een graafmachine ingooide aan de Tuinbouwweg. Na de vernieling reden de jongens hard weg. De getuigen bedachten zich geen moment en zette de achtervolging in en reden de scooter klem. Om te voorkomen dat de scooter verder reed haalden de getuigen de sleutels uit het contactslot. De jongens vluchten vervolgens. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de daders. Toen agenten bij de achtergelaten scooter stonden jogde een 16-jarige jongen meerdere keren voorbij. Op een gegeven moment stopte de jongen bij de agent en zei dat zijn bromfiets was gestolen en dat dit zijn bromfiets was. De agent had het sterke vermoeden dat deze jongen betrokken was geweest bij de vernieling en hij werd direct aangehouden.

Hij verzette zich hierbij enigszins. De jongens is ingesloten voor verhoor.

Van paard

HARMELEN- Op maandagavond raakte een meisje (gegevens onbekend) gewond na een val van haar paard. Omstreeks 20.30 uur reed een meisje op haar paard over de Breudijk. Op een gegeven moment viel ze van haar paard af en kwam op haar hoofd terecht. Het meisje is met ernstig hersenletsel vervoerd naar het ziekenhuis.

Zwaaien met mes

MAARSSEN- Op maandagavond werd een man aangehouden nadat hij met een mes had lopen zwaaien. Omstreeks 14.15 uur kregen agenten de melding dat een 32-jarige man uit Zeewolde op het Bisonspoor met een mes aan het zwaaien was. Agenten gingen ter plaatse en troffen de man op straat aan. De verwarde man werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Man aangehouden na bedreiging
PAPEKOP- Op maandagmiddag werd een man aangehouden nadat hij bedreigingen had geuit naar agenten. Omstreeks 14.20 uur wilde een milieuambtenaar van een milieucontrole uitvoeren bij een pand gelegen aan de Papekopperstraatweg. De 53-jarige eigenaar liet de ambtenaar niet op zijn terrein toe en bedreigde hem met de woorden dat hij een jachtgeweer zou gaan halen. Agenten werden gewaarschuwd en spraken de verdachte aan die zich intussen had opgesloten in een loods. Na lang op hem te hebben ingepraat ging de man mee met de agenten. De ambtenaar kon nu zijn controle uitvoeren