Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht 18-05-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Onder invloed

VEENENDAAL In de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 mei werd een automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 02.00 uur controleerden politiemensen op De Reede een 51-jarige automobilist uit Veenendaal. De man bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden.

Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 410 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Winkeldiefstal

VEENENDAAL Op maandag 17 mei werden vijf personen aangehouden op verdenking van winkeldiefstal.

Rond 16.45 uur kreeg de politie de melding dat door een vijftal personen meerdere paren sportschoenen waren gestolen bij een winkel aan de Passage. Het vijftal zou zijn weggerend. Op de Tuinstraat werden politiemensen aangesproken door een winkelmedewerker en een getuige. Zij verklaarden dat het vijftal in een auto was gestapt en weg was gereden in de richting van de Rijksweg A12.

Een politie-eenheid nam positie in bij de oprit van de Rijksweg A12 en zag de auto inderdaad de Rijksweg oprijden. Meerdere politie-eenheden werden naar de A12 gestuurd en de bestuurder kreeg ter hoogte van Driebergen een stopteken. Alle vijf de inzittenden, een jongen van 14 en mannen van 18, 19, 20 en 21 jaar, allen afkomstig uit Utrecht, werden aangehouden. De verdachten waren in het bezit van vijf paar gestolen sportschoenen. Het vijftal is in het politiebureau ingesloten.

Poes beschoten

LEERSUM Op maandag 17 mei deed een vrouw aangifte van dierenmishandeling.

Op vrijdag 14 mei, rond 16.00 uur, zag een 44-jarige bewoonster van het Juffersland haar éénjarige poes nog in goede gezondheid buiten lopen. Op zaterdagochtend rond 05.00 uur zag zij haar kat in de achtertuin. Zij zag dat haar voorpootje slap hing en dat ook haar heup niet in orde was. De Leersumse is met de poes naar de dierenarts gegaan. Daar bleek dat er een bukskogeltje in de rechtervoorpoot van het diertje zat, daardoor was het pootje verbrijzeld en ook de heup van het beestje bleek te zijn verbrijzeld. Gezien het ernstige letsel heeft de dierenarts de poes in moeten laten slapen.

Getuigen van deze laffe dierenmishandeling of mensen die informatie hierover hebben, worden verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.