Gemeente Heeze-Leende


Vlotte samenwerking bij 24-uurs handhavingestafette Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant vond op 12 en 13 mei een handhavingestafette plaats. Dit project, waarbij de samenwerking tussen de diverse regios in de provincie evenals de diverse handhavende instanties centraal staat, maakt onderdeel uit van de landelijke handhavingestafette waaraan negen provincies deelnemen.

Het begrip estafette geeft aan dat binnen 24 uur van het project er altijd ergens in de provincie een handhavingactiviteit door samenwerkende instanties plaatsvindt. De handhaving is gericht op milieu, afval(transporten), oppervlaktewater, flora en faunabeheer, bouwverordeningen en bestemmingsplannen.

In de gemeente Heeze-Leende is vooral gecontroleerd op milieugebied en bestemmingsplannen. In totaal zijn 5 overtredingen geconstateerd. Het betrof o.a. het op onjuiste wijze opslaan van mest en het opslaan van zand in strijd met het bestemmingsplan. Deze bedrijven/personen zullen door de gemeente worden aangeschreven om de overtreding binnen een vastgestelde termijn op te heffen. Naar aanleiding hiervan zullen dan hercontroles plaatsvinden. De komende maanden zullen deze hercontroles worden uitgevoerd. Door de Politie Cranendonck is 1 proces-verbaal opgemaakt.

Omstreeks 1 juli 2004 zal het Servicepunt Handhaving Brabant Zuidoost namens alle Brabantse handhavingsinstanties een evaluatie van het gehele provinciale project opstellen.