Gemeente Amsterdam

YUP debat: Marokkanen hebben de macht!
18 mei 2004 - YUP
Een interessant politiek debat, georganiseerd door Your Urban Politics, met vier succesvolle mensen, met een Marokkaanse achtergrond, over verschillende maatschappelijke onderwerpen.

Het complete debat, publiek en panel zal na afloop beoordeelt worden door Prem Radhakishun (PremTime).

Panelleden:
Ousama Cherribi VVD, ex-Tweedekamerlid. Europees kandidaat.
Khadija Arib PvdA, Tweedekamerlid Tarik Yousif HallalOnline.nl Samira el Kandoussi Columnist

Debatleiding: Martijn de Greve (BNR/Veronica).

Na het debat een feestje met DJ

Aanvang 20:00 uur, deur open 19:00 uur
Locatie: Paleis van de Weemoed . Oudezijdsvoorburgwal 15-17 . Amsterdam.

Dat de Marokkanen in Nederland zo langzamerhand het imago hebben de luizen van Nederland te zijn, behoeft geen uitleg. Dat dat absurd is, onze samenleving onwerkbaar maakt en vrolijk samenleven bemoeilijkt, dat lijkt `de gemiddelde Nederlander' niet te kunnen deren. `Ze deugen gewoon niet.' Dus worden er al vele jaren zogenaamde integratiedebatten, sessies, workshops en weet ik en u veel wat allemaal georganiseerd. Your Urban Politics doet hier niet aan mee!

YUP nodigt u niet uit om te komen debatteren over bovengesteld feit. YUP wil niet het zoveelste `integratiedebat' organiseren. YUP nodigt u ook niet uit omdat u een Marokkaanse achtergrond heeft. Of toch wel?

Opzet

Er wordt een panel samenstellen van lieden met een Marokkaanse achtergrond. Maar wie goed kijkt is het onderscheidend vermogen van de gasten niet die achtergrond, maar de inhoudelijke achtergrond. Om daar vervolgens over allerlei in de maatschappij of in de politiek levende onderwerpen te discussieren, MET het publiek, zij staan uiteindelijk centraal, zoals het wat YUP betreft in de politiek hoort te zijn.

U ziet, een kwinkslag in de opzet en uitvoering van het debat. In eerste instantie lijkt het een rolbevestigend of voorspelbaar debat, maar door de titel van de uitnodiging maakt het veel mensen nieuwsgierig en activeert het wellicht een hoop vooroordelen die tijdens het debat onzinnig blijken te zijn, of althans niet werkbaar in het denken over mensen en onze samenleving. De avond wordt afgesloten met een DJ.

De onderwerpen die deze avond aan de orde komen wil ik in onderling overleg afstemmen. Gedacht wordt aan, Europa, Kabinet Balkenende en de lokale gevolgen, Ondernemersschap van jonge stedelingen, De gevolgen van de toon integratie debat (kunnen we daar om heen?). Wat onderscheidt de VVD en de PvdA van elkaar? En natuurlijk vooral kwesties die het publiek aandraagt. Etc.

Over YUP:
U wordt uitgenodigd door Your Urban Politics. YUP vormt een netwerk van jonge geesten die midden in de samenleving staan, lid van verschillende politieke partijen zijn maar zich niets gelegen laten aan partij politieke kwesties. De doelstelling van YUP is kort en duidelijk: "Het vormen van een zo'n aantrekkelijk mogelijk en laagdrempelig politiek platform dat zoveel mogelijk mensen opnieuw bij de politiek betrekt"

© Gemeente Amsterdam