Ingezonden persbericht


InnovIT! adviseert MKB Utrecht over IT-oplossingen voor bedrijfsprocessen

Utrecht, 18 mei 2004 - De Hogeschool van Utrecht (HvU) en Syntens, innovatienetwerk voor ondernemers, zijn het project InnovIT! gestart. Dit project, dat in samenwerking met diverse IT-bedrijven wordt uitgevoerd, biedt MKB-ondernemers de mogelijkheid om op een begrijpelijke manier kennis te maken met oplossingen die informatietechnologie biedt om productiever te zijn en om de concurrentiepositie te versterken. Tijdens diverse informatieve bijeenkomsten - de Bizzkringen - wordt het bedrijfsleven geïnformeerd en geadviseerd over de toepassingsmogelijkheden van diverse bestaande en nieuwe technologieën. Bovendien kunnen deelnemers hun ervaringen delen. InnovIT! is een laagdrempelig initiatief voor het gehele MKB. Ook ondernemers met weinig kennis van technologie of computers leren hoe bepaalde oplossingen, zoals voor het beheer van klantrelaties (CRM), of Online Samenwerken, praktisch zijn toe te passen binnen hun onderneming. InnovIT! wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de Europese Unie.

Naar aanleiding van de vragen en wensen van de deelnemers aan de Bizzkringen doet de HvU bijvoorbeeld onderzoek naar de toepassingsmogelijkheden van CRM in het MKB. Deze onderzoeken bieden inzicht in struikelblokken en aandachtspunten. Zo kunnen ondernemers leren van vergelijkbare projecten. Bij de Bizzkringen is een gespecialiseerde Syntens-consultant aanwezig voor advies.

"Technologie ontwikkelt zich razendsnel", zegt Gilbert Silvius, als Lector verbonden aan de HvU en projectleider van InnovIT! "Voor MKB-ondernemers is het haast niet mogelijk om alle ontwikkelingen bij te houden. Het is voor hen lastig te bepalen welke nieuwe oplossingen voor hun organisatie relevant zijn. Kennis en ervaring uit de praktijk kunnen dit inzicht bieden. Het project InnovIT! brengt ondernemers met dezelfde vragen bij elkaar. Gespecialiseerde IT-bedrijven bieden praktische informatie over uiteenlopende technologieën. Ondernemers kunnen op basis van die informatie en de onderzoeksresultaten van de HvU bepalen welke voordelen een oplossing hun bedrijf biedt."

Momenteel zijn twee Bizzkringen gepland: CRM en Online Samenwerken. Tijdens de 'Bizzkring CRM' leren ondernemers welke CRM-oplossing het beste past bij hun bedrijf. Daarnaast krijgen ze informatie over de toepassingsmogelijkheden en voordelen van CRM-oplossingen, bijvoorbeeld hoe ze op basis van een CRM-pakket het uiterste halen uit klantcontacten en sales-potentie optimaal benutten. De 'Bizzkring Online Samenwerken' biedt inzicht in hoe online samenwerken in een vroeg stadium inzicht biedt in de bedrijfsprocessen van hun klanten, zodat snel in te springen is op specifieke behoeften. Bijvoorbeeld door klanten online toegang te bieden tot specifieke informatie.

De kosten voor deelname aan een Bizzkring bedragen 80 euro (exclusief BTW). Daarnaast is het mogelijk tegen een sterk gereduceerd tarief van 800 euro een persoonlijk onderzoeks- of adviesproject uit te laten voeren door HvU-studenten. Hierbij valt te denken aan een haalbaarheidsonderzoek, een pakketselectie of implementatieondersteuning. Meer informatie over InnovIT! en de Bizzkringen is te vinden op innovit.utrechtinnoveert.nl.

# # #