Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Eindhoven, 18 mei 2004

Vacansoleil koopt camping nabij Disneyland Resort Parijs Onlangs heeft Vacansoleil de complete ***camping Le Chêne Gris in Pommeuse aangekocht, op 20 km van Disneyland Resort Parijs en een half uurtje rijden van de Franse hoofdstad.

Populair
"Al enige tijd zien wij een toenemende belangstelling voor campings rondom Parijs. Vooral de luxe volledig ingerichte stacaravans doen het goed bij de gezinnen die in één van de schoolvakanties een bezoekje brengen aan Donald Duck en Mickey Mouse. De populariteit is te danken aan een combinatie van een voordelig prijsniveau en de voordelen die een verblijf op de camping met zich meebrengt als kindvriendelijkheid en vrijheid." Aldus Bart van der Linden, Algemeen Directeur van Vacansoleil.

Europese campingketen
De aankoop van de 5 ha. grote camping past in de groeistrategie van de reisorganisator. Vorig jaar is het startsein gegeven voor het grootschalig aankopen van campings. De bedoeling is dat er in de eerst komende zeven jaar 30 campings worden gekocht met een totale waarde van 300 miljoen euro. Over tien jaar zal de keten bestaan uit meer dan 100 campings met als gemeenschappelijke kenmerken kindvriendelijkheid, herkenbaarheid, kwaliteit en veiligheid.

Le Chêne Gris
De nieuw aangekochte camping ligt in de groene vallei van de Grand Morin middenin de Brie streek. De boomrijke camping is terrasvormig aangelegd tegen een heuvel en de ruime staanplaatsen worden van elkaar gescheiden door heggen en bomen. Le Chêne Gris beschikt over diverse faciliteiten zoals een nieuw aangelegd zwembad en een speeltuin. Het is een ideale uitvalbasis voor een bezoekje aan Disneyland Resort Parijs of Parc Astérix. Ook het beroemde kasteel van Fontainebleau en het 17e eeuwse paleis van Vauxle-Vicomte met de weelderige tuinen liggen op korte afstand van de camping.

Voor meer informatie of fotomateriaal:
Vacansoleil
Afdeling Public Relations
Barbara van Stijn
Postbus 8805
5605 LV Eindhoven
Telefoon : 040 8447708
Telefax : 040 8447900
E-mail : bvstijn@vacansoleil.com

Vacansoleil Camping Holidays is in de Benelux en Denemarken marktleider op het gebied van luxe campingvakanties met de eigen auto. Afgelopen jaar boekte Vacansoleil ruim 106.000 luxe kampeervakanties en is daarmee goed voor een marktaandeel van 15%. Vacansoleil biedt 300 campings in 16 landen en is door De Consumentenbond in 2003 uitgeroepen tot voordeligste aanbieder van luxe campingvakanties.


---- --