1e persbericht van dinsdag 18 mei 2004

Eindhoven 18-05-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Een 39-jarige Eindhovenaar is dinsdagochtend rond 3.45 uur aangehouden op de Nieuwstraat. Een beveiligingsmedewerker had kort daarvoor gezien dat de man op het Stationsplein probeerde een kettingslot van een fiets open te slaan met een steen. Toen hij de man daarop aanspraak, gooide deze de steen tegen de beveiligingsman aan. Ook schopte hij hem een paar keer, en ging er vervolgens vandoor. De gewaarschuwde politie kon de Eindhovenaar op de Nieuwstraat aanhouden en meenemen naar het bureau. Hij is ingesloten voor verder onderzoek.

Eindhoven: Auto-inbreker gepakt

De politie heeft maandagavond rond 20.10 uur op de Onze Lieve Vrouwestraat een 35-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. Getuigen hadden hem bezig gezien toen hij probeerde in te breken in een geparkeerde auto. De gewaarschuwde politieagenten hielden de man aan. Van de auto was een ruit vernield maar nog niets gestolen. De man, die vaker auto-inbraken pleegt, is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven/Bladel: Auto-inbraak opgelost

Dinsdagmorgen rond 1.20 uur is op het Stationsplein in Eindhoven een 45-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De man wordt er van verdacht op 10 mei jl. te hebben ingebroken in een geparkeerde auto op de Sniederslaan in Bladel. Daar werd een auto opengebroken en werden een radio, een cd-speler en twee zonnebrillen gestolen. De man maakte bij de inbraak gebruik van een op 8 mei in Eindhoven gestolen auto. Hij is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Aanhouding na vechtpartij

Een 25-jarige Helmonder is dinsdagochtend rond 3.15 uur aangehouden op het Binderseind. Hij was daar betrokken geweest bij een vechtpartij. Toen agenten na de melding daarvan ter plaatse kwamen, zagen zij dat de man tegen een rolluik van een café trapte. Ook was hij agressief naar omstanders toe, en wilde weer gaan vechten. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Na verhoor is hij met een bekeuring weer heengezonden.

Budel: Man met drugs gepakt

De politie heeft maandagavond rond 23.30 uur op de Europalaan-Zuid in Budel een man van 25 jaar uit Overpelt aangehouden. Tijdens een controle bleek dat de man drugs bij zich had. In zijn kleding vonden agenten speed, zes cachets cocaïne en een blik met poeder dat nog nader onderzocht moet worden. De drugs zijn in beslag genomen en de man is voor onderzoek ingesloten.

Gemert: Sigaretten weggehaald

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Boekelseweg is een hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde dinsdagochtend rond 4.15 uur. Een ruit van de zaak is ingegooid waarna de rookwaar werd weggenomen.

Deurne: Bestelauto gestolen

Uit een schuur bij een woning aan de Langstraat zijn een bestelauto, twee fietsen en drie boormachines gestolen. De toegangsdeur van de schuur is opengebroken. De bestelauto is een grijze Citroen Berlingo (71-VZ-TX).

Lieshout: Mercedes weggehaald

Vanaf de Bosrand is een zwarte Mercedes Benz 300 D Turbo (FX-RS-42) weggehaald. Dat gebeurde tussen maandag 23.30 uur en dinsdag 5.00 uur.