Politie Gelderland-Midden

Gendt, hardleerse drankrijder aangepakt

Publicatiedatum: 18-05-2004

Een 24-jarige man uit Gendt is afgelopen nacht aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De man werd na afloop van een bedrijfsfeest in Huissen met een paar bekenden bij zijn auto door de politie aangesproken. De man gaf aan dat hij gedronken had en een blaastest bevestigde dat hij niet achter het stuur mocht kruipen (1,28 promille). De agenten gaven hem uit voorzorg een rijverbod tot 07.00 uur 's ochtends. Een van zijn maten mocht nog wel rijden en zou de anderen naar huis brengen. Bij het huisadres van de Gendtenaar aangekomen zagen en hoorden zij de auto met piepende banden aan komen. Met hoe kan het ook anders de 24-jarige achter het stuur. De hardleerse man is aangehouden voor het negeren van het rijverbod en kon zijn rijbewijs inleveren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Herveld, oplichter actief: getuigen gezocht

Publicatiedatum: 18-05-2004

Een nog onbekende man heeft maandagmiddag in Herveld een 81-jarige vrouw opgelicht. Het gaat vermoedelijk om een man van 30 tot 35 jaar oud, tussen 170 en 175 cm lang, een gezet postuur, met kort geknipt sluik donker bruin haar. De man droeg een donkerkleurige broek en overhemd en reed in een blauwe bestelauto. Hij zou bij de vrouw in de Hoofdstraat aan deur gekomen zijn, waar hij zich kennelijk voordeed als bankmedewerker. De oplichter vertelde de vrouw dat hij haar bankpas kwam controleren. De vrouw heeft haar pasje met pincode afgegeven en is vervolgens meerdere honderden euro's armer geworden. De man zou het ook op een ander adres geprobeerd hebben. De politie komt graag in contact met mensen die de man hebben gezien of meer informatie hebben, via 0900-8844 of via meld misdaad anoniem 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


---

Ede; politie rondt onderzoek naar verschillende delicten af
Publicatiedatum: 18-05-2004

Het is een alerte getuige die op 23 maart in Ede een 20-jarige man uit Etten-Leur weet aan te houden en overdraagt aan de politie. Daarmee begint een onderzoek dat leidt naar een 19-jarige man uit Etten-Leur en een 17-jarige jongen uit Zierikzee. Het gezelschap blijkt - in wisselende samenstelling - op 22 en 23 maart verantwoordelijk gehouden te kunnen worden voor enkele diefstallen en openlijke geweldpleging. Tegen hen wordt dan ook proces-verbaal opgemaakt. De verdachten tonen zich bereid de schade te vergoeden.

Op verschillende locaties in Ede worden burgers door het gezelschap gedupeerd. Zo verdwijnt op de Ariënsweg eten uit een koelkast in een garage; wordt bij een insluiping op de Alex Verheullstraat een jas met mobiele telefoon, portefeuille en nog wat persoonlijke goederen weg genomen en verdwijnt op de Verlengde Parkweg een skelter uit een achtertuin (waarde: 590 euro). Uiteindelijk wordt het gezelschap gesignaleerd als zij op de Willem Marislaan een tweetal brommobielen (door één van de verdachten omschreven als 'invalidewagentje") om gooien. Een getuige die het drietal achtervolgt, slaagt er in nabij het station één van de drie aan te houden, terwijl hij op de skelter zit. Hoewel de andere twee aanvankelijk ontkomen, worden deze alsnog opgespoord en aangehouden. Inmiddels zijn de verdachten in afwachting van de nodige procedures weer op vrije voeten.

voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 - 688 221