Gemeente Voorschoten

Persberichten - Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Projectgroep Vlietwijk
Uitgebracht op: dinsdag 18 mei 2004

Gemeente Voorschoten, Woonzorg Nederland en Stichting Vlietwijk Belangen ondertekenen samenwerkingsovereenkomst Vlietwijk.

De samenwerkingsovereenkomst wordt ondertekend op 27 mei om 16.00 uur in het Buurthuis Vlietwijk, Professor Lorentzlaan 2 in Voorschoten.

Vanaf 1997 was al sprake van samenwerking door deze partijen in het beheer van Vlietwijk. De organisatie daarvan was aan verbetering toe, waarbij gekozen is voor een projectgroep. Het doel van de projectgroep Vlietwijk is de instandhouding en de verbetering van de leefbaarheid van de wijk. Er zijn drie onderdelen waar de projectgroep zich op richt: het verbeteren van de fysieke kwaliteit van de woonomgeving, de sociale samenhang en de veiligheid in de wijk. Het betrekken van de bewoners staat hierbij centraal. De projectgroep stelt jaarlijks een jaarplan op waarin alle activiteiten zijn opgenomen. Voor de projectgroep werkt een coördinator wijkbeheer/buurtopbouwwerk. Voorheen waren deze functies gescheiden. De samenvoeging van deze functies tot één functie zorgt voor duidelijkheid en efficiëntie.

Met deze nieuwe organisatie is de samenwerking beter vastgelegd en kan er adequater en meer integraal worden ingespeeld op de behoeften vanuit de wijk.

Met de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst wordt de organisatie van de Projectgroep Vlietwijk officieel vastgelegd. De overeenkomst wordt ondertekend door:

Mevrouw W.M. Verver-Aartsen, Burgemeester gemeente Voorschoten,

De heer W. Jongma, Directeur Woonzorg Nederland, en

De heer F. de Boer, Bestuurslid Stichting Vlietwijkbelangen.

In het najaar zal de organisatie worden geëvalueerd. Belangstellenden zijn van harte welkom om de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst bij te wonen.


- einde bericht -