BIONAL PHARMA

Eén op vijf vrouwen heeft verstoorde bloedsomloop in benen

Eén op de vijf vrouwen heeft een verstoorde bloedsomloop in de benen.

Gorredijk, 18 mei 2004. Er zijn mensen die na een dag winkelen het gevoel hebben dat hun benen een eigen leven zijn gaan leiden. Ook mensen met een staand of zittend beroep kunnen hierover meepraten. Door o.a. zuurstoftekort kan men veel pijn in de benen krijgen.

Zo zijn er nog veel meer symptomen die het gevolg zijn van een slechte doorbloeding in de benen. Voornamelijk vrouwen hebben last van een verstoorde bloedcirculatie in de benen. Onder de verzamelnaam Chronische Veneuze Insufficiëntie (CVI) vallen klachten als krampen, pijn, branderig gevoel, onrustige benen en spataderen. CVI is een aandoening die steeds vaker optreedt en met het klimmen der jaren in frequentie toeneemt. Reeds 22% van de 40+ vrouwen heeft last van klachten en boven de 60 jaar komt het aantal zelfs op 70%! In Nederland praten we over ongeveer 800.000 mensen.

Veel mensen zijn nu nog 'veroordeeld' tot het dragen van steunkousen of het wegspuiten van spataderen. Deze methoden hebben echter slechts invloed op de symptomen, maar nemen de oorzaak niet weg.

Er is er veel onderzoek gedaan naar de meest geschikte aanpak van CVI. De nieuwe inzichten die dat heeft opgeleverd is voor BIONAL de inspiratie geweest voor het ontwikkelen van Venal(r) Xtra. De capsules bevatten een combinatie van krachtige ingrediënten die werken op een verstoorde bloedcirculatie in de benen. Wijnblad zorgt ervoor dat de capillairen niet meer lekken (oedeem), paardekastanje en muizedoorn zorgen er op verschillende manieren voor dat de elasticiteit en de klepwerking van de aderen verbetert en de doorstroming van het bloed richting het hart geoptimaliseerd wordt.

Vanaf eind mei is Venal(r) Xtra verkrijgbaar bij drogisterij, reformhuis en apotheek. De inhoud is 40 capsules en kost 9 euro 95.