Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 146 JU
Datum: 19 mei

Piet Bijman voor de klas over Europa

Gedeputeerde Piet Bijman gaat gastlessen geven aan kinderen van enkele lagere scholen in Fryslân. Maandag 24 mei staat Bijman om 13.00 uur 's middags voor de klas van de Christelijke Basisschool Wynroas in Harkema. Kinderen uit groep, die zich hebben voorbereid op het thema Europa, zijn het gehoor van de gedeputeerde die zelf aangeeft er veel zin in te hebben.

De gastlessen gaan over Europa met als aanleiding de verkiezingen voor het Europees parlement 10 juni dit jaar. In de gastlessen gaat Bijman in op wat Europa betekent voor de provincie Fryslân. Daarbij gaat hij in op het werk van zowel de provincie als van de Europese Unie. Met voorbeelden zal Bijman de kinderen aangeven dat ook in Fryslân de EU in allerlei opzichten aanwezig is.

De lagere scholen die deze maand bezocht worden door Bijman hebben allen enthousiast gereageerd en gaven aan bezig te zijn, of te gaan, met het thema Europa. Voor de provincie is het een van de momenten om in te spelen op de komende verkiezingen.

Het overzicht van de gastlessen op basisscholen:

. Woensdag 12 mei om 9.00 uur: groep 8 van de CBS Walikker te Oudemirdum; . Maandag 24 mei om 13.00, groep 8 van CBS Wynroas te Harkema; . Dinsdag 25 mei van 14.00 uur, groep 7 en 8 van OBS Sinnehonk te Aldtsjerk. . Donderdag 27 mei van 9.00 uur, groep 8 van OBS Fonnemint

---- --