Politie Zuid-Holland-Zuid

18/05 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

18-05-2004 - Persberichten District II

ONGEVAL: TWEE GEWONDEN
NOORDELOOS- Op de Provinicialeweg ter hoogte van de afslag Goudriaan heeft een aanrijding plaatsgevonden. Hierbij zijn twee mensen gewond geraakt. Op maandagmiddag 17 mei reden 3 autos achter elkaar op de Provincialeweg. Omdat de voorste bestuurder, een 46-jarige man uit Daarle, plotseling moest remmen voor tegemoetkomende fietsers, klapten uiteindelijk alledrie de autos op elkaar. De bestuurder van de voorste auto bleef ongedeerd. Zowel de bestuurder (een 37-jarige man uit Zwanenburg) als de passagier (een 33-jarige man uit Amsterdam) van de middelste auto raakten wel gewond. De 37-jarige werd met nekletsel per ambulance overgebracht naar het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. De passagier werd met kneuzingen aan zijn knie en schouder overgebracht naar hetzelfde ziekenhuis. De bestuurster van de achterste personenauto, een 27-jarige vrouw uit Goudriaan bleef ongedeerd. Twee autos werden weggetakeld.

VUURWAPEN
LEERDAM-Een 36-jarige man uit Leerdam is aangehouden. De man liep op maandagmiddag 17 mei in de brandgang van de Siemenstraat , slechts in een T-shirt gekleed. Een aantal bekenden van de man zochten hem vlak daarna op bij zijn woning aan de Siemenstraat omdat zij vonden dat de man zich aan moest kleden. De mannen kregen in de tuin ruzie met elkaar. Deze ruzie liep uit de hand. De 36-jarige man pakte een vuurwapen en dreigde hiermee. Een 19-jarige man pakte het wapen van de man af. Later in de middag kwam de politie. Zij hield de man in zijn woning aan. Zijn vuurwapen was inmiddels verstopt in de schuur. Dit wapen is in beslag genomen. De man is in verzekering gesteld.

TEGEL
OTTOLAND- Een 60-jarige man uit Ottoland is aangehouden omdat hij zijn achterbuurman bedreigde. Deze 62-jarige achterbuurman en de 60-jarige verdachte hadden onenigheid om een eerder voorval. De mannen kregen op straat, op de Baronie, ruzie met elkaar. Dit was op maandagmiddag 17 mei. De 60-jarige man werd zo boos dat hij een tegel van straat pakte en deze naar zijn achterbuurman gooide. De man werd niet geraakt. De politie hield de 60-jarige man later aan in zijn woning aan de van Liesveldstraat. Hij is ingesloten.

ALCOHOL
SCHELLUINEN- Een 31-jarige vrouw uit Tienhoven is aangehouden. De vrouw reed in de nacht van maandag op dinsdag 18 mei over de N216. De vrouw bleek teveel gedronken te hebben om nog te kunnen rijden. Ze kreeg een rijverbod van 4 uur en een boete van 350 EURO.