Gemeente De Ronde Venen

Ontwerp-bestemmingsplan Mijdrecht Woongebied Zuid 2003 18-05-2004

Het college van burgemeester en wethouders hebben de ingediende zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan Mijdrecht Woongebied Zuid 2003 beantwoord. De gemeenteraad wordt voorgesteld om het concept-voorstel en concept-besluit vast te stellen.

Het bestemmingsplan Mijdrecht Woongebied Zuid 2003 is het derde nieuwe bestemmingsplan dat wordt gemaakt in het kader van de grootschalige herzieningsoperatie van de bestemmingsplannen voor de bebouwde kommen van de gemeente. Het is het eerste bestemmingsplan voor een woongebied. Het omvat de woonwijken Molenland, Twistvlied, Proostdijland en Wickelhof.

Het ontwerp-bestemmingsplan heeft vanaf 12 februari 2004 vier weken ter visie gelegen. In totaal werden 6 zienswijzen op het ontwerp-bestemmingsplan ingediend. Eén daarvan is niet tijdig ingediend en is daarom niet-ontvankelijk. Naar aanleiding van de ingediende zienswijzen en ambtshalve wordt aan de gemeenteraad voorgesteld een aantal wijzigingen in het plan aan te brengen. Tijdens een hoorzitting op 14 april jongstleden hebben degenen die een zienswijze hebben ingediend de gelegenheid gekregen deze mondeling toe te lichten. Zij worden nog persoonlijk op de hoogte gebracht van de reactie op de zienswijzen.

De commissie Ruimtelijke Ordening c.a. zal voor de commissievergadering van 15 juni 2004 bij het concept-raadsvoorstel de wijzigingen ontvangen. Aan de hand van het advies van de commissie zal voor de gemeenteraadsvergadering van 1 juli een (gewijzigd) bestemmingsplan aan de raad ter vaststelling worden aangeboden.