Gemeente Renswoude



* Bouwvergunningen

* Schoolvervoer 04/05

* De Hooge Hoek

* De Hooge Hof

* Kamperen bij de boer

* Afscheid Dhr. Floor
Datum: 17/05/2004 Bron: De Heraut

BURGERLIJKE STAND

* 28-04: Floor Cesanne Iris, dochter van R.J. Wentzel en M. Gödden.
* 07-05: G. van Santen en E. van Essen.

* 09-05: M. van Ginkel-Schut, 85 jaar.

Bouwvergunningen
Datum: 17/05/2004

INGEKOMEN AANVRAGEN
De volgende aanvragen voor een bouwvergunning zijn ingediend:
1. de heer C. Koetsier ten behoeve van de bouw van een tuinhuisje op het perceel Beukenlaan 20 te Renswoude;

2. de heer G.J. Verbeek ten behoeve van de verbouw van een loods tot rundveestal op het perceel Ubbeschoterweg 10 te Renswoude;
3. mevrouw A. Nap ten behoeve van de bouw van zes recreatiehuisjes op het perceel Dijkje 1 te Renswoude;

4. de heer J.G. van Ee ten behoeve van de bouw van een stalruimte/nachthok aan de Catharina Mossellaan te Renswoude;
5. de heer G. Boonzaaijer ten behoeve van de uitbreiding van het paardentrainingscentrum aan de Schalm 11 te Renswoude .

Ten behoeve van aanvraag 4 is het college van burgemeester en wethouders van Renswoude voornemens vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan Buitengebied op grond van artikel 19, lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.
Bedenkingen tegen het verlenen van een vrijstelling kunnen gedurende de termijn van terinzageligging van het bouwplan, derhalve tot 15 juni 2004, schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Van Essen van de afdeling Bouw- en Woningtoezicht, tel.: 0318-578160.

VERLEENDE BOUWVERGUNNINGEN
Door het college van burgemeester en wethouders zijn de volgende bouwvergunningen verleend aan:

1. Haan Beheer B.V. ten behoeve van de verbouw van het pand Kastanjelaan 5 te Renswoude;

2. Gemeente Renswoude ten behoeve van de bouw van 19 woningen aan de Catharina Mossellaan te Renswoude;

3. de heer A. Verbeek ten behoeve van de bouw van een carport en een tuinhuisje op het perceel Barneveldsestraat 49a te Renswoude;
4. de heer G. van Ginkel ten behoeve van de bouw van een berging/tuinhuisje op het perceel Kerkstraat 22 te Renswoude.

Een ieder, die door het verlenen van een bouwvergunning rechtstreeks in zijn/haar belangen meent te zijn getroffen kan daartegen binnen zes weken, derhalve tot 29 juni 2004, schriftelijk een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude.
Binnen diezelfde termijn kan ook om schorsing van een bouwvergunning worden gevraagd bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank, Maliebaan 34, 3581 CR te Utrecht. Schoolvervoer 04/05
Datum: 17/05/2004
AANVRAAGFORMULIER SCHOOLVERVOER 2004/2005
Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf 17 mei 2004 een formulier beschikbaar is voor het aanvragen van een vervoersregeling schoolbezoek voor het schooljaar 2004/2005.
De regeling of vergoeding heeft betrekking op leerlingenvervoer primair onderwijs, speciale school voor basisonderwijs, (voortgezet) speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs.
Tevens is voor een leerling die een school voor basisonderwijs bezoekt buiten Renswoude een drempelbijdrage verschuldigd van 365,50 per leerling, indien het belastbaar gezinsinkomen 2002 hoger is dan 21.150,--.
Het betreffende formulier is verkrijgbaar op de afdeling Algemene Zaken. Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw M. Meurs, tel. nr.: 0318-578167.

VERGADERING GEMEENTERAAD 25 MEI 2004
Op dinsdag 25 mei a.s. zal de gemeenteraad van Renswoude vergaderen. Deze openbare vergadering vangt aan om 19.30 uur en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. De agenda voor deze vergadering luidt als volgt:

1. Opening

2. Notulen van de vergadering van 13 april 2004
3. Ingekomen stukken en mededelingen

4. Voorstel tot beschikbaarstelling van een krediet ten behoeve van de vernieuwing van het tenniscomplex van tennisvereniging Dicke Rijst

5. Voorstel tot het geven van een reactie aan de provincie Utrecht op het herindelings-voorstel Heuvelrug

6. Rondvraag

7. Sluiting

AANMELDING BEDRIJVENTERREIN DE HOOGE HOEK, FASE 2 Zoals wellicht bekend is mag met ingang van 1 januari 2005 de tweede fase van bedrijventerrein De Hooge Hoek ontwikkeld worden. Inmiddels is begonnen met de voorbereidingen daarvoor. Degenen die reeds ingeschreven stonden voor de eerste fase van dit bedrijventerrein of zich daarna hebben laten inschrijven, hebben persoonlijk bericht gehad van de ontwikkeling van de tweede fase. Overige ondernemers kunnen zich ook nog aanmelden, waarbij wel de kanttekening wordt gemaakt dat de vraag naar bedrijfsgrond het aanbod ruimschoots overschrijdt. Aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis.
Binnenkort zullen de toewijzingscriteria voor de uitgifte van de tweede fase worden vastgesteld. Toewijzing vindt in principe uitsluitend plaats aan Renswoudse ondernemers.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken, tel. nr.: 0318-578153.

VERLEENDE VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED TEN BEHOEVE VAN DE HOOGE HOF AAN DE VEENWEG 1 TE RENSWOUDE
Het college van burgemeester en wethouders van Renswoude maakt bekend op 20 april 2004 te hebben besloten vrijstelling te verlenen van het Bestemmingsplan Buitengebied Renswoude 1995 op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van drie vervangende woningen op het perceel Veenweg 1 te Renswoude in het kader van de ruimte-voor-ruimteregeling. Deze vrijstelling is verleend met gebruikmaking van de door Gedeputeerde Staten van Utrecht afgegeven verklaring van geen bezwaar. Het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf morgen gedurende zes weken, derhalve tot 30 juni 2004, ter inzage op de gemeentesecretarie van de gemeente Renswoude en kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn van terinzageligging schriftelijk bezwaar maken tegen het verlenen van de genoemde vrijstelling. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de Gemeenteraad van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Binnen dezelfde termijn kan tevens om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de arrondissementsrechtbank te Utrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht.

KAMPEREN BIJ DE BOER GROEPERWEG 9
Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend het voornemen te hebben met gebruikmaking van de bepaling in artikel 5, lid 6 van de voorschriften van het bestemmingsplan buitengebied vrijstelling te verlenen ten behoeve van het realiseren van een minicamping (kamperen bij de boer) op het perceel Groeperweg 9 te Renswoude. Het plan tot realisatie van een minicamping op het perceel Groeperweg 9 ligt gedurende vier weken, derhalve tot 15 juni 2004, in het gemeentehuis ter inzage op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren.
Zienswijzen kunnen binnen deze termijn schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus
8, 3927 ZL Renswoude. Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken, tel. nr.: 0318-578153.

AFSCHEID DE HEER FLOOR
Per 14 mei 2004 heeft de heer B.J. Floor zijn werkzaamheden op de afdeling Bouw- en Woningtoezicht bij de gemeente Renswoude beëindigd in verband met gebruikmaking van de FPU-regeling. Zijn opvolger op deze afdeling is de heer J. van Essen, die inmiddels al een aantal weken bij de gemeente Renswoude werkzaam is.
De Hooge Hoek
Datum: 17/05/2004

DE HOOGE HOEK, FASE 2
Zoals wellicht bekend is mag met ingang van 1 januari 2005 de tweede fase van bedrijventerrein De Hooge Hoek ontwikkeld worden. Inmiddels is begonnen met de voorbereidingen daarvoor. Degenen die reeds ingeschreven stonden voor de eerste fase van dit bedrijventerrein of zich daarna hebben laten inschrijven, hebben persoonlijk bericht gehad van de ontwikkeling van de tweede fase. Overige ondernemers kunnen zich ook nog aanmelden, waarbij wel de kanttekening wordt gemaakt dat de vraag naar bedrijfsgrond het aanbod ruimschoots overschrijdt. Aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar aan de balie van het gemeentehuis.
Binnenkort zullen de toewijzingscriteria voor de uitgifte van de tweede fase worden vastgesteld. Toewijzing vindt in principe uitsluitend plaats aan Renswoudse ondernemers.
Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken, tel. nr.: 0318-578153. De Hooge Hof
Datum: 17/05/2004
VERLEENDE VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN BUITENGEBIED TEN BEHOEVE VAN DE HOOGE HOF AAN DE VEENWEG 1 TE RENSWOUDE
Het college van burgemeester en wethouders van Renswoude maakt bekend op 20 april 2004 te hebben besloten vrijstelling te verlenen van het Bestemmingsplan Buitengebied Renswoude 1995 op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van de realisatie van drie vervangende woningen op het perceel Veenweg 1 te Renswoude in het kader van de ruimte-voor-ruimteregeling. Deze vrijstelling is verleend met gebruikmaking van de door Gedeputeerde Staten van Utrecht afgegeven verklaring van geen bezwaar. Het vrijstellingsbesluit en de daarbij behorende stukken liggen vanaf morgen gedurende zes weken, derhalve tot 30 juni 2004, ter inzage op de gemeentesecretarie van de gemeente Renswoude en kan worden ingezien op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren. Belanghebbenden kunnen binnen deze termijn van terinzageligging schriftelijk bezwaar maken tegen het verlenen van de genoemde vrijstelling. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan de Gemeenteraad van Renswoude, Postbus 8, 3927 ZL Renswoude. Binnen dezelfde termijn kan tevens om een voorlopige voorziening worden verzocht bij de voorzieningenrechter van de arrondissementsrechtbank te Utrecht, Postbus 13023, 3507 LA Utrecht. Kamperen bij de boer
Datum: 17/05/2004

KAMPEREN BIJ DE BOER GROEPERWEG 9
Burgemeester en wethouders van Renswoude maken bekend het voornemen te hebben met gebruikmaking van de bepaling in artikel 5, lid 6 van de voorschriften van het bestemmingsplan buitengebied vrijstelling te verlenen ten behoeve van het realiseren van een minicamping (kamperen bij de boer) op het perceel Groeperweg 9 te Renswoude. Het plan tot realisatie van een minicamping op het perceel Groeperweg
9 ligt gedurende vier weken, derhalve tot 15 juni 2004, in het gemeentehuis ter inzage op werkdagen tijdens kantooruren (van 9.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur) en, op verzoek (tel. 0318-578153), buiten kantooruren.
Zienswijzen kunnen binnen deze termijn schriftelijk worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Renswoude, Postbus
8, 3927 ZL Renswoude. Voor inlichtingen kan contact opgenomen worden met de heer Jansen van de afdeling Algemene Zaken, tel. nr.: 0318-578153.
Afscheid Dhr. Floor
Datum: 17/05/2004

AFSCHEID DE HEER FLOOR
Per 14 mei 2004 heeft de heer B.J. Floor zijn werkzaamheden op de afdeling Bouw- en Woningtoezicht bij de gemeente Renswoude beëindigd in verband met gebruikmaking van de FPU-regeling. Zijn opvolger op deze afdeling is de heer J. van Essen, die inmiddels al een aantal weken bij de gemeente Renswoude werkzaam is.