Ingezonden persbericht


Engin, het navigatiesysteem van de ANWB vernieuwd: meer dan alleen de weg vinden

Nog vollediger, eenvoudiger en leuker: vinger- en stembediening; zeer gedetailleerde landenkaarten en gratis actuele verkeersinformatie; werkt ook buiten de auto; leuke routes en ideeën downloaden; 750.000 bijzondere bestemmingen

Den Haag, 18 mei 2004 - De ANWB introduceert Engin 4 voor de Benelux, de nieuwste versie van Engin, een zeer compleet navigatiesysteem voor de Pocket PC met gratis actuele verkeersinformatie. Het vernieuwde navigatiesysteem is volledig met de vinger en gedeeltelijk met de stem te bedienen. De nieuwe modulaire GPS-ontvanger kan worden uitgebreid met een optionele Bluetooth-module voor draadloze communicatie met de Pocket PC. Gecombineerd met de speciale voetgangersmodus, is Engin nu ook geschikt voor gebruik buiten de auto, bijvoorbeeld tijdens stadswandelingen. Engin voor de Benelux kan worden uitgebreid met Europees kaartmateriaal bestaande uit gedetailleerde kaarten van zo'n 20 landen. Engin biedt voor de meeste landen actuele verkeersinformatie om files te vermijden. Na registratie kunnen gebruikers via de Engin-website nog veel meer uit Engin halen, zoals het downloaden van bijzondere routes en leuke ideeën voor een weekendje weg, vakantie of een dagje uit.

Engin maakt gebruik van actuele verkeersinformatie via een FM-radiofrequentie met TMC. In geval van opstoppingen door files of wegwerkzaamheden wordt een file rood op de kaart weergegeven en stelt Engin waar mogelijk een alternatieve route voor. De nieuwe modulaire GPS/TMC-ontvanger kan worden uitgebreid met Bluetooth. Deze extra module maakt draadloos navigeren (wandelen) met Engin mogelijk. Engin past in dat geval de navigatie aan: zo worden straten voor eenrichtingsverkeer vanuit beide richtingen toegankelijk en worden wandelaars niet de snelweg opgestuurd.

Ook het uiterlijk van Engin is aanzienlijk veranderd. De bediening met de vinger en de stem vereenvoudigt het invoeren van bestemmingen, ook voor minder ervaren computergebruikers. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om door middel van het uitspreken van woorden als 'thuis' en 'kantoor' direct de navigatie te starten. Geregistreerde gebruikers kunnen via de MyEngin-website nog veel meer uit Engin halen. Zo is op www.engin.nl het online magazine 'Engin Go' te vinden met veel leuke tips en adressen voor een dagje uit, een weekendje weg of een vakantie. De belangrijkste informatie uit 'Engin Go' is te downloaden als naslagwerk op de Pocket PC, zodat gebruikers altijd hun persoonlijke reisgids kunnen meenemen. De tips, adressen en (thema)routes kunnen direct in Engin worden gebruikt. Bovendien kunnen geregistreerde gebruikers voor vragen terecht bij de telefonische helpdesk van de ANWB of online via www.engin.nl.

Het ANWB-navigatiesysteem Engin voor de Benelux met actuele verkeersinformatie wordt standaard geleverd met een GPS/TMC-ontvanger (optioneel uit te breiden met Bluetooth), een geheugenkaart voor eenvoudige installatie, Engin Go-software, een Nederlandstalige handleiding en een universele Pocket PC carkit voor een veilige bevestiging in de auto. Er is een uitbreiding van het kaartmateriaal leverbaar voor Europa met gedetailleerde kaarten van zo'n 20 landen. Engin is o.a. leverbaar voor de Fujitsu Siemens Loox 410 en 610, HP iPAQ-serie 2210, 4150, 5450 en 5550, en Asus 620/620BT. Op www.engin.nl is een uitgebreide lijst van de ondersteunde Pocket PC-merken en -typen te vinden. De verkoopadviesprijs voor Engin Benelux is 429 euro (exclusief Pocket PC), voor het Europese kaartmateriaal 189 euro en voor de Bluetooth-module 119 euro.

Engin is o.a. verkrijgbaar in ANWB-winkels, via www.engin.nl en in gespecialiseerde computer/elektronicawinkels. Engin zal gedurende de maanden juni tot en met oktober 2004 met een roadshow door het land gaan. Meer informatie hierover is binnenkort te vinden op de internetsite van Engin: www.engin.nl.

Voor meer informatie, beeldmateriaal of testverzoeken: A: Work in Progress
Birthe Steenvoorden
020-363 11 52
bsteenvoorden@workinprogress.nl