Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


18 mei 2004


Automobilist ziet fietser niet


Een 55-jarige automobilist uit Apeldoorn heeft maandagmorgen op de Schalterdalweg in Beekbergen een 57-jarige fietsster uit Eerbeek over het hoofd gezien. De man reed rond 08.30 uur op de Schalterdalweg en wilde de Immenbergweg inrijden. Hij verleende hierbij geen voorrang aan de van rechts komende fietsster. De vrouw liep door de aanrijding hoofdletsel op en werd met een ambulance naar het Lukasziekenhuis vervoerd.


Motorrijder onderuit door olie wegdek

Een 32-jarige motorrijder uit Apeldoorn ging maandagavond op de oprit naar de A50 door een oliespoor onderuit. De man reed rond 19.00 uur vanaf de Oostveluweweg de A50 op en bemerkte te laat dat in de bocht een oliespoor lag. De motor gleed onderuit de linker berm in en de Apeldooner kwam tegen een bermpaaltje terecht. Een ambulance bracht hem met onbekend letsel naar het Lukasziekenhuis. De politie lichtte Rijkswaterstaat in die het wegdek liet reinigen.


Gereedschap uit auto gestolen

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag uit een auto aan de Balilaan een flinke hoeveelheid gereedschap gestolen. De daders vernielden het slot van een portier en namen onder meer enkele gereedschapskoffers, een gereedschapskist en diverse gereedschappen mee. Deze zijn alle gemerkt met blauwe verf. Bovendien verdwenen een mobiele telefoon, de autoradio, een rijbewijs en een paspoort. De inbraak werd dinsdagmorgen rond 02.30 uur ontdekt. De auto is eigendom van een Apeldoornse machinefabriek. Met de aanhouding van een aantal auto-inbrekers in het kader van een Apeldoorns project is niet gezegd, dat alle dieven achter slot en grendel zitten. Laat dus geen spullen van warde in uw auto achter en zeker geen rijbewijs of paspoort!


Diefstal van beeldschermen


Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag in een bedrijf aan de Laan van Malkenschoten enkele computerbeeldschermen gestolen. Het gaat om zogeheten flatscreens van het merk Dell. De dader(s) gooide(n) maandagmorgen vroeg tussen ongeveer 01.00 en 07.00 uur met een steen een ruit in en kwamen zo het pand binnen. De politie stelt een onderzoek in.


Diefstal van hout


Twee mannen hebben maandagmorgen bij een houtbedrijf aan het Kanaal Zuid vijf houten schermen en zes palen gestolen. Het duo laadde rond 09.45 uur het hout op een aanhanger. Zij vroegen nog iets aan de verkoper die even naar binnen ging. Het duo ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor.


Vandalen slaan toe


Een aantal vandalen heeft, vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag, toegeslagen bij een school aan de Loolaan. De daders gooiden met een putdeksel een ruit in en vernielden binnen enkele lampen, de noodverlichtingsinstallatie en spoten een brandblusser leeg. Bovendien zijn met kiezelstenen nog eens zeventien ruiten vernield. De politie gaat op zoek naar de daders.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --