AutoRai

18-5-2004

Eerste overwinning voor Audi in DTM 2004

Op de Adria International Raceway nabij Venetië won de Zweed Mattias Ekström met zijn Audi A4 DTM van het Audi Sport Team Abt de derde race van de DTM 2004. Voor in totaal 15.000 bezoekers langs het 2,7 kilometer korte circuit behaalde Ekström de tweede DTM-overwinning in zijn loopbaan.

Ook zijn Duitse teamgenoot Martin Tomczyk eindigde voor Audi in de punten, de Beierse coureur eindigde als achtste.

Mattias Ekström was verreweg de snelste man van het weekend tijdens het optreden van de DTM op het korte en bochtige circuit in de Povlakte. In de tijdtraining behaalde hij al de pole-position, op slechts 31 duizendsten van een seconde voor de Nederlandse Mercedes-rijder Christijan Albers. In de race nam Ekström met een perfecte start direct de leiding en stond die, afgezien van de duur van de twee verplichte pitstops, ook niet meer af. Het was wel zwaar, vooral vanwege de hoge temperaturen en de zware fysieke belasting die dit circuit oplevert, maar dat maakt deze overwinning des te mooier, verklaarde Ekström, die koploper Albers in de tussenstand om het rijderskampioenschap in de DTM tot op twee punten naderde.

Naast winnaar Ekström en Martin Tomczyk, die achtste werd, eindigden ook de Audi-rijders Emanuele Pirro (negende) en Tom Kristensen (tiende) nog in de top tien. Christian Abt en Frank Biela vielen voortijdig uit. Abt vanwege beschadigingen na diverse aanrijdingen en Biela doordat het linker achterwiel van zijn auto na de eerste verplichte pitstop niet goed was vastgezet. Audi-sportdirecteur Dr. Wolfgang Ullrich was tevreden met de successen: Na een derde en een tweede plaats nu de overwinning voor Mattias. Onder deze zware omstandigheden meer dan verdiend. De volgende DTM-race vindt op 6 juni plaats op de Duitse Lausitzring.