Dienstenbond CNV

CAO Hema: in de koelkast
18-05-2004

In de afgelopen maanden hebben wij diverse malen met de directie van Hema over het afsluiten van een nieuwe CAO gesproken.

Hoewel, Hema, in vergelijking met andere (VendexKBB) ondernemingen het nog niet zo slecht doet, is dat nog geen aanleiding om te komen tot een nieuwe CAO.

De onderhandelingen, die overigens in een goede sfeer verlopen, hebben dus nog niet geleid tot een aanvaardbaar resultaat. Met name bij een afspraak over een eenmalige uitkering liggen de standpunten nog ver uit elkaar.

Hema is bereid op basis van het resultaat (retailebit) over 2004, in het voorjaar van 2005 een eenmalige uitkering te verstrekken over de verdiende maandsalarissen in 2004 van 0,2% als 103%van het gebudgetteerde resultaat wordt behaald, 0,3% als 105% is behaald en 0,6% als 110% is behaald.

Daarnaast was, is en blijft Hema van mening dat voor alle medewerkers de kerstgratificatie omgezet moet worden naar een variabele eindejaarsuitkering.

Ook bij de andere tot het VendexKBB behorende werkmaatschappijen lopen de onderhandelingen zeer stroef. Ook aan deze tafels moet geknokt worden om te komen tot een aanvaardbaar resultaat. Daarbij komt dat vrijwel alle werkmaatschappijen, hetgeen zich ook voordoet bij andere CAO-onderhandelingen, een reeks van verslechteringsvoorstellen op tafel hebben gelegd.

Het bovenstaande is er de reden van dat de CAO-onderhandelingen niet voor de zomervakantie(s) worden afgerond. In de komende tijd zal duidelijk moeten worden of een nieuwe CAO Hema tot de mogelijkheden behoort.

Vanzelfsprekend houden wij u van de voortgang op de hoogte. Mocht u naar aanleiding van deze info vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met bestuurder, Geert B. Rijzinga. Telefoon (023)5670615 of email g.rijzinga@cnvdibo.nl