Ingezonden persbericht


Persbericht

Directiewisselingen bij LeasePlan Nederland N.V.

Almere, 18 mei 2004 - Binnen de directie van LeasePlan Nederland N.V. vindt de komende weken een aantal wisselingen plaats. Deze wisselingen vormen het sluitstuk van de twee jaar geleden ingezette integratie van drie zusterorganisaties Auto Lease Holland, Leaseconcept en LeasePlan in het nieuwe LeasePlan Nederland N.V., de grootste onafhankelijke leasemaatschappij van Nederland.

Door de integratie heeft LeasePlan Nederland het beste uit drie leasemaatschappijen samengevoegd, waarmee een nóg professionelere en klantgerichte organisatie is ontstaan, die in staat is zijn leidende positie in de leasemarkt te versterken. Een totaalaanbieder die zich door transparantie, toegankelijkheid, eenvoud en comfort bovendien onderscheidt op het gebied van service en gemak voor de klant.

Binnen de nieuwe directie treedt René van Eijkelenburg toe als commercieel directeur. Van Eijkelenburg (47) heeft verschillende nationale en internationale commerciële functies vervuld bij IBM, Philips en ClientLogic B.V. De huidige directeur Operations, Johan van Klinken, heeft aangegeven een nieuwe uitdaging buiten de onderneming te ambiëren en heeft besloten het bedrijf te verlaten. Hij wordt opgevolgd door Dirk van der Eems, die tot 1 juli aanstaande als commercieel directeur fungeert. De huidige directeur Automotive, Paul Vedder, gaat in internationaal verband zijn carrière voortzetten binnen LeasePlan Corporation. De komende weken wordt besloten hoe de activiteiten van de sector Automotive binnen de portefeuilles van de overige directieleden worden geïntegreerd.

Johan van Klinken (42) heeft meer dan 13 jaar voor LeasePlan Corporation gewerkt. Van 1994 tot 1998 was hij als directeur Corporate Development verantwoordelijk voor de opstart van nieuwe vestigingen, zowel binnen Europa als daarbuiten. Tussen 1998 en 2000 is hij algemeen directeur geweest van LeasePlan Hongarije en daarna algemeen directeur van Leaseconcept.

Paul Vedder (48) heeft de afgelopen 17 jaar voor onze bedrijven in Nederland gewerkt. Van 1987 tot 2000 als algemeen directeur van Leaseconcept en daarna 3 jaar als algemeen directeur van Auto Lease Holland.

Beide heren hebben de afgelopen jaren tevens een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van het geïntegreerde bedrijf LeasePlan Nederland N.V.

Door de wisselingen ziet de directie van LeasePlan Nederland N.V. er per 1 juli 2004 als volgt uit: Peter Verkuyl Directievoorzitter
Ton Vernaus Chief Financial Officer
René van Eijkelenburg Commercieel Directeur
Dirk van der Eems Directeur Operations
Martin Slager Directeur ICT
Jan van der Velde Directeur HRM


- EINDE PERSBERICHT -