Heuvelrug, 15.15 uur

Utrecht 18-05-2004 - Nieuwsberichten Heuvelrug

Jongen verdwaalt in bos

AMERONGEN Een 15-jarige jongen uit Groot Annes is afgelopen zondag de weg kwijt geraakt in het bos bij Amerongen.

De jongen was samen met zijn vader in het bos, toen zij elkaar rond 15.45 uur kwijtraakten. Zijn vader schakelde rond 19.30 uur de politie in. Hierop werden onder meer boswachters, veldpolitie en campingbeheerders ingelicht.

Pas rond 01.45 uur zag een vrachtwagenchauffeur een jongen ineengedoken op een vluchtheuvel aan de Doornseweg zitten. Toen hij de politie hierover informeerde, bleek het de gezochte jongen te zijn.

De chauffeur nam vervolgens de jongen mee, waarna in het politiebureau een hereniging met zijn vader plaatsvond.

Verdachte diefstallen opgepakt

RHENEN De politie van het district Heuvelrug heeft afgelopen maandag een 30-jarige inwoonster van Veenendaal aangehouden als verdachte van enkele diefstallen van geldbedragen uit een zorgcentrum in Rhenen.

In de eerste maanden van dit jaar verdween enkele keren geld uit portemonnees van bejaarde bewoners van het zorgcentrum. Het aantal meldingen was voor de wijkagent reden om een onderzoek in te stellen. Daarbij werden verschillende medewerkers en familieleden van slachtoffers gehoord. Informatie leidde tot de verdenking van de Veenendaalse vrouw, die werkzaam was bij het zorgcentrum.

De vrouw ontkent elke betrokkenheid bij de diefstallen.