persberichten 18 mei

's-Hertogenbosch 18-05-2004

RIJBEWIJS INGEVORDERD

s-Hertogenbosch- Maandagavond is bij een snelheidscontrole op de Bosschebaan het rijbewijs ingevorderd van een 20-jarige man uit Nieuwaal. De automobilist reed 138 km/u terwijl maximaal 80 km/u is toegestaan.

RIJDEN ONDER INVLOED

Sint Oedenrode-
Maandagmiddag is op de Hofstad een 56-jarige man uit Bergen (Noorwegen) aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist kreeg een rijverbod van twaalf uur en er is proces-verbaal opgemaakt.

VERKEERSCONTROLE

Sint Oedenrode-
Maandagavond zijn tijdens een verkeerscontrole op de Noordelijke Randweg in totaal zes automobilisten bekeurd. Vijf personen kregen een bekeuring vanwege het niet dragen van de veiligheidsgordel. Tegen een bestuurder is proces-verbaal opgemaakt vanwege het voeren van mistlichten.

ALCOHOLCONTROLE

Helvoirt -
In verband met de activiteiten rondom het Helvoirts Weekend van 20 t/m 23 mei 2004 houdt de politie Brabant-Noord op donderdag 20 mei (Hemelvaartsdag) tussen 18.00 en 23.00 uur een alcoholcontrole en in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 mei 2004 tussen 21.00 en 04.00 uur. De controles zijn op diverse plaatsen in en rond Helvoirt.

FIETSTER GEWOND NA AANRIJDING

Veghel-
Dinsdagavond is op de Goordonksedijk een 14-jarige fietster uit Volkel gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 28-jarige automobilist uit Boekel reed op de Goordonksedijk in de richting van het Kraanmeer. Plotseling stak vanachter twee tegemoetkomende tractoren de fietster de weg over. De automobilist kon haar niet meer ontwijken. Het meisje is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel.

MOTORRIJDER GEWOND

Heesch-
Maandagavond is bij een verkeersongeval op de Mozartlaan een 21-jarige motorrijder uit Heesch gewond geraakt aan zijn voet. Een 28-jarige automobilist uit Oss verleende op de kruising van de Mozartlaan met de Verdilaan geen voorrang aan de voor hem van rechts komende motorrijder. Het slachtoffer is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Oss.