Politie Gelderland-Zuid

1. Gelderland-Zuid


Politie spoort vermiste vrouw op


Onderzoek naar in scène zetten ontvoering


In de vroege ochtend van zondag 16 mei werd de vermissing van een 18-jarige Nijmeegse vrouw gemeld. Later in de nacht ontving een familielid een eis om losgeld. De politie startte hierop, onder leiding van het openbaar ministerie, een groot rechercheonderzoek. In totaal namen ruim 90 politiemensen deel aan het onderzoek. Na intensief onderzoek werd de vrouw rond 21.30 uur aangetroffen op een bedrijventerrein in de gemeente Wijchen. De vrouw was niet in gezelschap van anderen. Er zijn aanwijzingen dat de vrouw de ontvoering mogelijk zelf in scène heeft gezet. Zij is daarom aangehouden en in verzekering gesteld.

Op zondag 16 mei omstreeks 02.30 uur werd de vermissing van een 18-jarige Nijmeegse vrouw bij de politie gemeld. De vrouw had met haar vriend een feestje gehad. Toen de vriend terug kwam, nadat hij enkele gasten naar huis had gebracht, was de vrouw verdwenen.

Omdat zij het drie jaar oude kind van de vriend alleen thuis had achtergelaten en er later in de nacht door een familielid een eis om losgeld werd ontvangen, heeft de politie een grootschalig politieonderzoek opgestart.

Er werd een beleidsteam geformeerd bestaande uit de burgemeester van Nijmegen, de fungerend hoofdofficier van justitie en de korpschef.

Ondanks dat het een zeer druk weekend was voor de politie Gelderland-Zuid (ME inzet in Arnhem in verband met Vitesse en de grote personele inzet bij de zeepkistenrace) werden in totaal 90 mensen ingezet voor dit onderzoek. Hierbij waren ook technische specialisten van het Korps Landelijke Politie Diensten.

Na een intensief onderzoek trof een arrestatieteam omstreeks 21.30 uur de vrouw aan op een bedrijventerrein in de gemeente Wijchen. Zij bevond zich op de openbare weg en was niet in gezelschap van anderen. Later op de avond is zij aangehouden, omdat er aanwijzingen waren dat zij de ontvoering mogelijk zelf in scène heeft gezet. Op maandag 17 mei is de vrouw in verzekering gesteld. Op dit moment wordt de vrouw nog gehoord.

Het beleidsteam is op zondagavond afgebouwd. Het onderzoeksteam is teruggebracht tot 8 personen.

De politie onderzoekt de komende tijd ook de mogelijkheid of de kosten van het onderzoek te verhalen zijn.


Afdeling communicatie
Herman Rohde
06 - 53360917



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --