Gemeente Veenendaal


PERSBERICHT 48: CENTRUM-OOST VOORBEREIDINGEN SLOOP (18-05-2004)

Gemeente bereidt sloop voor ten behoeve van Centrum-oostplan

De gemeente Veenendaal zal in week 22, van 24 tot en met 26 mei, asbestinventarisaties laten uitvoeren op verschillende locaties aan de oostelijke rand van het centrum. De inventarisaties zijn nodig om de opstallen te kunnen slopen en plaats te laten maken voor de herinrichting van het Centrum-oostgebied.

De asbestinventarisaties zijn nodig voor het aanvragen van de sloopvergunningen. Bij de inventarisatie worden foto's gemaakt en zullen mogelijk monsters van aanwezige materialen gemaakt worden. De asbestinventarisaties worden uitgevoerd door Boot Organiserend Ingenieursbureau BV.

De asbestinventarisatie wordt uitgevoerd volgens de voorschiften zoals vastgelegd in de nationale beoordelingsrichtlijn voor asbestinventarisaties. BOOT Organiserend ingenieursbureau is volgens deze norm gecertificeerd. Dit houdt onder meer in dat de medewerkers beschermende kleding dragen en dus duidelijk zichtbaar aanwezig zijn. Tijdens de inventarisatiewerkzaamheden is het mogelijk dat af en toe een ruimte voor korte tijd, tijdens de bemonstering, wordt afgesloten. De medewerkers van het inventarisatiebedrijf zullen de overlast tot een minimum te beperken.

De inventarisaties zullen plaatsvinden op de volgende locaties: Wooncentrum Van Ekeris, Brouwerstraat 10-12
Antiquair Huibers, Tuinstraat 127, inclusief de bovenliggende villa Loods Lantor (achter de ING bank)
Xenos, Hoofdstraat 76
Open 32, Hoofdstraat 76
Pniëlkerk, Tuinstraat 133
Prins Bernhardlaan 7 en 11

De inventarisatie maakt onderdeel uit van de gebruikelijke procedures bij sloop. De werkzaamheden hebben geen verband met de asbestverontreiniging die eind april op het terrein op de hoek van de Brouwerstraat/Verlaat geconstateerd is.

Medio juni/juli zullen de resultaten van de inventarisatie bekend zijn. De verwachting is dat na de zomervakantie een begin gemaakt kan worden met sloop van de eerste opstallen.