Gemeente Maassluis

Persberichten

18-5-2004

Onthulling kunstwerk in raadzaal

Ter gelegenheid van de renovatie van de raadzaal in het stadhuis heeft de Maassluise kunstenares Ans van de Wiel Verdiesen een kunstwerk vervaardigd.
In augustus 2003 zijn de Maassluise Kunstenaars ( DKM ) uitgenodigd om een ontwerp in te dienen voor een kunstwerk in de raadzaal. Hierop is gereageerd door 4 kunstenaars, die een globaal ontwerp hebben ingezonden.
De selectiecommissie heeft hieruit 2 ontwerpen gekozen, te weten een ontwerp van Coby Lammers en een ontwerp van Ans van de Wiel Verdiesen. Deze twee globale ontwerpen werden vervolgens uitgewerkt tot een definitief ontwerp.
Uit deze twee definitieve ontwerpen heeft de selectiecommissie een keuze gemaakt en het ontwerp van Ans van de Wiel Verdiesen uitgekozen.

Het college van b en w heeft op 6 april 2004 besloten mevrouw Van de Wiel opdracht te geven voor de vervaardiging van het kunstwerk. Op 25 mei om 19.30 uur, voorafgaand aan de raadsvergadering, zal wethouder P. Hoogenraad het kunstwerk met als thema dualisme, transparante besluitvorming onthullen.

.