Ingezonden persbericht


Persbericht

Cisco Systems en IBM maken de weg vrij voor geïntegreerde spraak, video en data diensten

Amsterdam, 18 mei 2004 - Cisco Systems en IBM kondigen een compleet en geïntegreerd portfolio van IP (Internet Protocol) Communicatiediensten aan. Deze diensten richten zich op bedrijven van MKB tot en met Multinationals en ondersteunen de integratie en implementatie van geconvergeerde spraak, video en data systemen.

Het aanbod omvat bij de start:

- Integratie van Cisco Unity met Lotus Domino
- IBM Information Management database software geïntegreerd in Cisco CallManager
- Tivoli gecertificeerd voor Cisco CallManager
- Cisco CallManager ondersteuning voor IBM eServer xSeries x345 en x306 server platforms
- Cisco CallManager ondersteuning voor twee nieuwe Cisco Media Convergence servers: MCS 78151 en MCS 78251 gebaseerd op IBM technologie
- Branche specifieke applicaties en diensten voor retail en financiële sectoren

Met Cisco's spraak en video producten en IBM's wereldwijde dienstverlening kunnen klanten eenvoudig en kosteneffectief gebruik maken van communicatie via IP. Dit initiatief zorgt verder voor een uitbreiding van diensten voor software leveranciers en service providers, die partner zijn van IBM en Cisco.

Meer informatie en prijzen vindt u in het volledige Engelstalige persbericht via:

http://www.newsroom.cisco.com

Over Cisco Systems

Cisco Systems Inc. (NASDAQ: CSCO) is wereldwijd marktleider op het gebied van netwerkoplossingen voor Internet. Het hoofdkantoor is gevestigd in San Jose, Californië. In Nederland is Cisco gevestigd in Amsterdam. Cisco heeft ongeveer 34.000 werknemers en realiseerde in boekjaar 2003 een totale omzet van 18,9 miljard dollar. Cisco Systems International BV, eigendom van Cisco Systems Inc., is de leverancier voor Cisco apparatuur in Europa. Nieuws en informatie is beschikbaar via http://www.cisco.nl/.

Over IBM Business Consulting Services
IBM Business Consulting Services heeft wereldwijd meer dan 60.000 consultants en biedt professionele ondersteuning in ruim 160 landen. Hiermee is IBM Business Consulting Services de grootste adviesverlenende organisatie ter wereld. IBM Business Consulting Services biedt haar klanten deskundigheid op vlak van bedrijfsprocessen en sectoren, een grondige kennis van technologische oplossingen die aan sector-specifieke vragen beantwoorden en competenties om deze oplossingen te ontwerpen, te implementeren en te exploiteren met concrete meerwaarde als resultaat.