Openbaar Ministerie

Den Haag, 18 mei 2004

41 aanhoudingen naar aanleiding van bedrijfsinbraken

Politie Haaglanden heeft in de periode van oktober 2003 tot en met heden 41 Haagse jongeren aangehouden, variërend in de leeftijd van 17 tot 26 jaar. Vijftien van hen zitten nog in voorlopige hechtenis.

De jongeren, allen afkomstig uit het gebied van Politiebureau Laak, worden verdacht van het zich op een georganiseerde wijze bezighouden met het plegen van inbraken, diefstal, handel in verdovende middelen en heling. In totaal gaat het om 117 gepleegde strafbare feiten. In 29 panden in Den Haag zijn doorzoekingen verricht waarbij onder meer computerapparatuur, bromfietsen, geld, harddrugs en enkele hennepkwekerijen in beslag werden genomen.

Politie Haaglanden kwam de verdachten op het spoor naar aanleiding van een door Politie Haaglanden gestart onderzoek naar een groot aantal inbraken in bedrijfspanden in de regio Den Haag eind 2003. Bij deze inbraken werden flatscreens, overige computerapparatuur en kleding gestolen. Ook werden ongeveer 60 bromfietsen buitgemaakt.

Politie Haaglanden, Bureau Laak heeft een speciaal team opgericht om het onderzoek te draaien. In de loop van het onderzoek is het team uitgebreid van zes tot twaalf man. Het onderzoek wordt voortgezet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.