Politie Rotterdam Rijnmond

Middaguitgave dinsdag 18 mei 2004

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN IN DE ZAAK BOOMPJESKADE

( zie ook persberichten 03/05/2004, 06/05/2004 en 17/05/2004) Politiepersoneel van district Rotterdam-Centrum hield dinsdagmorgen vroeg, rond zes uur twee Rotterdammers in hun woning aan, op verdenking van betrokkenheid bij de openlijke geweldpleging die werd gepleegd op zondagmorgen 2 mei jl. Hierbij raakte een zeventienjarige jongen uit Rotterdam zwaar gewond. De twee verdachten in de leeftijd van 34 en 40 jaar, hadden samen met de maandag aangehouden 31-jarige verdachte, ruzie gekregen met een zestal mannen, waaronder het slachtoffer. Deze ruzie werd beslecht met een vechtpartij waarbij het slachtoffer zwaar gewond raakte.


* MAN EVENEENS OVERLEDEN NA ERNSTIGE MISHANDELING

(Zie ook persberichten 18-05-2004 en 04-04-2004) VLAARDINGEN- In de nacht van maandag op dinsdag overleed in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam een 69-jarige man uit Vlaardingen aan zijn verwondingen die hij op zaterdagavond 3 april jl. opliep na een ernstige mishandeling, gepleegd door zijn zoon. Het slachtoffer had samen met zijn echtgenote, in hun woning aan de Johan de Wittstraat, ruzie met hun 43-jarige zoon. Het echtpaar werd dusdanig zwaar gewond aan onder meer hun hoofd dat zij werden opgenomen in het Erasmus Medisch Centrum. De echtgenote overleed reeds eerder aan de gevolgen van deze mishandeling. Op het stoffelijk overschot wordt sectie verricht.


* NOG GEEN SLANG GEZIEN; BEWONERS TERUG NAAR HUIS

ROTTERDAM - Zondagavond zag een bewoner van de Katendrechtselaan een slang in zijn woning kruipen, die vervolgens in een gat in de muur verdween. De brandweer heeft nog gezocht naar de slang tussen de muur, maar het reptiel vertoonde zich niet meer. De dierenambulance schakelde een lokale slangenexpert in die op basis van de informatie van de bewoner concludeerde, dat het om een Afrikaanse Garterslang moest gaan. Op basis van de informatie omtrent het gevaar van deze gifslang, werden de bewoners van de omliggende woning geadviseerd hun woning te verlaten en elders onderdak te zoeken. Een zoektocht maandag naar de slang bleef ook zonder resultaat.
Na advies van een expert van de reptielenzoo Serpo uit Delft - het risico dat een bewoner een beet van de slang krijgt, is zeer gering - werd dinsdag door de hulpverleningsdiensten besloten de bewoners naar hun huizen terug te laten keren. Er worden in de woningen uit voorzorg nog vallen neergezet. De bewoners worden door Serpo geïnformeerd hoe op veilige wijze om te gaan met een onbekende slang.

Ochtenduitgave dinsdag 18 mei 2004