GLAXOSMITHKLINE

GSK en NVI: overeenkomst kinkhoestvaccinatie 4-jarigen

Situatie vaccinatie 0-jarigen nog onveranderd
GlaxoSmithKline en NVI: overeenkomst kinkhoestvaccinatie 4-jarigen

18 mei 2004, Zeist - Na constructief onderling overleg hebben GlaxoSmithKline (GSK) en het Nederlands Vaccin Instituut (NVI) afspraken gemaakt inzake de kinkhoest- herhalingsvaccinatie voor 4-jarigen. Op basis van de nu gesloten overeenkomst gaat GSK nieuwe bulk leveren. Het NVI verwerkt de bulk vaccinvloeistof vervolgens voor gebruik binnen het RVP.
Beide partijen hebben door de overeenkomst een oplossing gevonden voor de recentelijk ontstane problematiek rond de vrijgifte van enkele batches van het NVI eindproduct, waardoor een vertraging in het RVP voor
4-jarigen zou kunnen optreden.
Het NVI heeft GSK begin april gevraagd om mee te denken over een spoedige oplossing.
GSK heeft een aanbod gedaan voor een snelle levering van haar kant-en- klare eindproduct voor 4-jarigen: Infanrix-IPV. Het NVI en de minister van VWS willen echter graag vasthouden aan het bestaande contract met GSK voor bulklevering van acellulaire kinkhoestvaccin- vloeistof. De minister en het NVI hebben daartoe de tijdsplanning voor het RVP voor 4-jarigen opgeschort tot later dit jaar.
Volgens de nieuwe planning hervat het NVI uiterlijk medio december 2004 het RVP voor 4-jarigen.
De kwestie rond de herhalingsvaccinatie van 4-jarigen staat overigens helemaal los van die rond de vaccinatie van zuigelingen. Over die laatstgenoemde kwestie wil GSK graag in gesprek komen met het NVI.

VOOR NADERE INLICHTINGEN:
GlaxoSmithKline BV
Mevrouw S. Doornweerd,arts
Head Corporate Communications
Telefoon: 030 - 6938417

18 mei 04 16:31