Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, dinsdag 18 mei 2004

Alkmaar 18-05-2004 - 16.00 uur

Aanrijding Bestevaerstraat
Alkmaar, maandag 17 mei 2004.
Omstreeks 14.00 uur heeft een aanrijding plaatsgevonden op de kruising Koelmalaan/Bestevaerstraat. Een 27-jarige man uit Alkmaar reed in een bestelbus over de Bestevaerstraat in de richting van de Diamantweg/Ommering. Op de kruising met de Koelmalaan kwam hij in botsing met een auto. De bestuurster, een 29-jarige vrouw uit Amsterdam heeft de bestelbus, die op de voorrangsweg reed, vermoedelijk over het hoofd gezien toen vanuit de Koelmalaan de kruising wilde oversteken richting het industrieterrein. De vrouw is uit haar auto bevrijd door de brandweer. Zij liep een hersenschudding op en is ter observatie opgenomen in het ziekenhuis in Alkmaar.

Getuigenoproep brand in winkelcentrum
Heerhugowaard, dinsdag 18 mei 2004.
In het winkelcentrum 'Winkelwaard' heeft op maandagmorgen 10 mei een felle brand gewoed. Het cultureel centrum 'de Schakel' is door brand verwoest en het Bowlingcentrum heeft grote brand- en rookschade opgelopen. Rond 3.40 uur werd de brand door surveillerende agenten ontdekt. De politie vraagt getuigen die voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien of iets hebben gehoord met betrekking tot de brand zich te melden. U kunt contact opnemen met de politie in Heerhugowaard, telefoon: 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Proces verbaal voor twee verdachten
Alkmaar, mei 2004.
Tegen een 19-jarige man en een 17-jarige man uit Alkmaar is deze week proces-verbaal opgemaakt omdat ze worden verdacht van het vernielen van een auto in januari van dit jaar.
Op 21 januari werden 's avonds alle banden van een auto die achter buurthuis De Rietschoot geparkeerd stond, lek gestoken. Eerder op de avond hadden agenten gesurveilleerd op deze locatie. Zij hadden daarom een vermoeden over de personen die hierbij betrokken waren geweest. Er volgden diverse ontbiedingen van verdachten op het bureau en gesprekken met getuigen. Dit heeft behalve de twee processen-verbaal geleid tot een aantal boetes voor baldadigheid. Het gaat om een 16-jarige man uit Koedijk en twee 17-jarige mannen uit Alkmaar. In de wijk Koedijk/Daalmeer loopt een project waarbij het bestrijden van de overlast veroorzaakt door jeugd, centraal staat. Om de vernielingen en overlast door de jeugd een halt toe te roepen, wordt een repressieve werkwijze gehanteerd door de politie.

Beschonken bestuurster veroorzaakt botsing
Alkmaar, maandag 17 mei.
Omstreeks 16.00 uur heeft een 38-jarige beschonken automobiliste een aanrijding veroorzaakt op het Varnebroek. Zij reed in de richting van de Kennemerstraatweg. Een auto voor haar stopte bij een voetganger oversteekplaats. De automobiliste remde te laat en botste op het voertuig voor haar met daarin een 67-jarige man uit 't Rijpje. Hij had pijn in zijn nek na de aanrijding. De vrouw had bij de blaastest een uitslag van 590 ug/l. Haar rijbewijs is ingevorderd en er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Man aangehouden na mishandeling vriendin
Castricum, maandag 17 mei 2004.
Op maandagavond is een 19-jarige man uit Alkmaar aangehouden op verdenking van het mishandelen van zijn 21-jarige vriendin uit Castricum. Ook bedreigde hij haar en de moeder van de vriendin in hun woning. De vrouw liep verwondingen op aan haar hoofd. Na de mishandeling vertrok de verdachte met de trein naar Alkmaar. Hij werd daar opgewacht door de inmiddels gealarmeerde politie. Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden en werd hij ingesloten op het bureau.

Drie mannen aangehouden na vechtpartij
Alkmaar, maandag 17 mei 2004.
Opstreeks 23.30 uur is een vechtpartij ontstaan op de Schiermonnikoogstraat. Daarbij waren een 30-jarige man uit Alkmaar, zijn 24-jarige broer uit Alkmaar en een 17-jarige man uit Alkmaar betrokken. Bij de vechtpartij is een mes gebruikt, waardoor een van de verdachten, de 24-jarige man, gewond raakte. Na hechtingen kon hij het ziekenhuis weer verlaten. Over de toedracht van de vechtpartij is niets bekend. Alle mannen zijn aangehouden en ingesloten op het bureau voor verhoor.

Inbraak woning
Castricum, dinsdag 18 mei 2004.
Bij een woning aan de Arisven is ingebroken in de nacht van maandag op dinsdag. De toegang tot de woning werd verschaft via de achterdeur van de woning. Er zijn een laptop, camera's, mobiele telefoons, pasjes en een sieraad ontvreemd.

Castricum, dinsdag 18 mei 2004.
Bij een woning aan de Voorweide is in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken. De insluiper kwam binnen via de tuindeur en de achterdeur van de woning. Er zijn camera's, een fot-lens en sleutels ontvreemd.

Boetes bij verkeerscontrole
Heerhugowaard, 18 mei 2004.
Tussen 07.00 en 11.00 uur is op de Huijgendijk een verkeerscontrole gehouden. Er zijn 25 bestuurders bekeurd voor het negeren van het rode verkeerslicht, één voor het telefoneren tijdens het rijden en een ander die over een verdrijvingsvak reed.