Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, dinsdag 18 mei 2004

Hoorn 18-05-2004 - 16.00 uur

Controle bromfietsen
Maandag 17 mei 2004.
Enkhuizen/Grootebroek/Medemblik, maandag 17 mei 2004. Van 7.30 uur tot 15.00 uur is een bromfietscontrole gehouden op de Molenweg in Enkhuizen, de Raadhuislaan in Grootebroek en de Almereweg in Medemblik. Daarbij zijn in totaal 50 brommers gecontroleerd. Er zijn 32 bekeuringen geschreven: 17 wegens het vermogen, 3 voor het geluid, de verlichting en de remmen, 4 wegens het onverzekerd rijden, één wegens technische gebreken en één wegens een uitstekende lading.

Verkeerscontrole
Midwoud, maandag 17 mei 2004.
Op de Midwouder Dorpsstraat is in de middag een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn 94 voertuigen gecontroleerd op de snelheid. Vier automobilisten zijn bekeurd wegens het overtreden van de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 74 km/u waar 50 is toegestaan.

Aanrijding met letsel
Venhuizen, maandag 17 mei 2004.
Omstreeks 15.30 uur is een aanrijding ontstaan tussen een auto en een fietser. De fietser, een 46-jarige man uit Venhuizen, reed over de Voetakkers, komende uit de richting van de Provinciale weg. Op de weg stond een auto geparkeerd. Om onduidelijke reden is de fietser hier tegenaan gereden en ten val gekomen. Hij liep verwondingen op aan schouder en borst en is naar het ziekenhuis vervoerd ter observatie.

Inbreker aangehouden
Hoorn, maandag 17 mei.
Omstreeks 23.50 uur kwam bij de politie een melding binnen dat er inbraak in een woning aan de Lijster gaande was. De agenten waren snel ter plaatse en konden een van de inbrekers ter plaatse aanhouden. Het gaat om een 17-jarige man uit Hoorn. Een andere insluiper wist te ontkomen. Vermoedelijk zijn er geen goederen uit de woning ontvreemd. De verdachte is ingesloten op het bureau en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Gestolen motorfiets terug bij eigenaar
Hoorn, 18 mei 2004
De politie van Hoorn heeft naar aanleiding van een melding op het parkeerterrein van de Hulk een motorfiets teruggevonden, die dinsdag 11 mei uit Wervershoof gestolen was. De eigenaar heeft inmiddels zijn motor opgehaald.